Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Συνελήφθη άντρας για απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές στην Αθήνα. ΔΕΝ συνελήφθη γυναίκα που....

Συνελήφθη άντρας για απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές στην Αθήνα, ΔΕΝ συνελήφθη γυναίκα που.....
απείλησε τον Τραμπ στις ΗΠΑ


Συνελήφθη χτες το βράδυ στο Παγκράτι ένας 62χρονος για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές για το θέμα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για παράβαση του άρθρου 157, που αφορά σε βία κατά του Πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, των μελών της, της Βουλής κ.λ.π., (απόπειρα στην προκειμένη περίπτωση, λόγω μη πραγματοποίησης των απειλών), καθώς και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ένα μήνυμα (SMS) που έστειλε σε βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου και είναι μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι έστειλε και σε άλλους από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Σύμφωνα με την Huffington Post, διευκρινίζεται ότι τα μηνύματα του 62χρονου είναι μόνο λεκτικά και δεν προκύπτει να έχουν σχέση με άλλα που έχουν και εικόνες, με ακραία βία. Ωστόσο, επειδή εκτοξεύει απειλές αποκαλώντας τούς αποδέκτες «προδότες που θα εκτελεστούν αν ψηφίσουν την Συμφωνία», παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, εντύπωση προκαλεί ανάλογο γεγονός στις ΗΠΑ όπου μια γυναίκα έγραψε απειλητικό μήνυμα για τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Μετά από λίγες ώρες αφότου σήκωσε το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας των μυστικών υπηρεσιών μαζί με έναν αστυνομικό εμφανίστηκαν στην πόρτα της. Παρότι η γυναίκα αρνήθηκε θυμωμένη να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και τους έκλεισε την πόρτα, οι άνδρες έφυγαν και η γυναίκα δεν συνελήφθη.

Το απειλητικό μήνυμα που είχε γράψει η γυναίκα για τον Ντόναλντ Τραμπ, έλεγε: ”Μπορεί κάποιος να πυροβολήσει τον ανόητο ανάμεσα στα μάτια;”.

Μάλιστα, η γυναίκα εμφανώς οργισμένη, διέκοψε τον άνδρα των μυστικών υπηρεσιών λέγοντας: ”Δηλαδή αυτό που λέτε είναι ότι δεν έχω ελευθερία του λόγου; Δεν μπορώ να πω αυτό που θέλω; Έκανα έγκλημα εκφράζοντας αυτά που είπα;”.



Η υποκίνηση βίας σαφώς λογίζεται ως αδίκημα, αλλά κάποιος αναρωτιέται, μήπως όσο αυξάνεται η πολιτική πόλωση για το θέμα της Μακεδονίας, η γραμμή γίνεται ολοένα και πιο λεπτή στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις απειλές τα κρατικά μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα;

offtherecord