Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Γιατί η Motor Oil απέκτησε τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA

Όπως διευκρινίζουν πηγές του όμιλου της Motor Oil, η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης του επιχειρηματικού αποτυπώματος του ομίλου. Ήδη υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η ΜΟΗ έχει προχωρήσει σε κινήσεις ....
και ανοίγματα στις αγορές του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου, στον τομέα των logistics, στον χώρο του trading αλλά και των υποδομών. Πρόκειται για κινήσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους και δημιουργούν συνέργειες, με την παραδοσιακή κύρια δραστηριότητα της διύλισης και της εμπορίας πετρελαιοειδών.


Η είσοδος στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Alpha, όπως σημειώνεται από την πλευρά της ΜΟΗ, εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο με δεδομένο μάλιστα ότι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση πλέον σε δραστηριότητες της λιανικής. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας και μάρκετινγκ και κατά συνέπεια δημιουργούνται σημαντικές συνέργειες με έναν όμιλο που δραστηριοποιείται στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή την επιλογή του Alpha, πηγές της ΜΟΗ σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα "καθαρό κανάλι χωρίς οικονομικά βάρη”.