Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Καλαφάτης: Να καταργηθεί ο νόμος του ασύλου στα πανεπιστήμια με τη σημερινή μορφή του

Ο Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με ....
αφορμή τη συζήτηση που έγινε χθες, Δευτέρα (29 Οκτωβρίου 2018) στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και την τοποθέτηση του πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα, για την παραβατικότητα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αδιανόητο τα Πανεπιστήμια να μετατρέπονται σε χώρους διακίνησης ναρκωτικών. Είναι αδιανόητο να μετατρέπονται σε παρασκευαστήρια μολότοφ και ορμητήρια ταραχοποιών. Είναι αδιανόητο να μετατρέπονται σε εστίες ανομίας, ακόμη και βιασμών. Και για όλα αυτά δεν δικαιολογείται καμιά αδράνεια. Ούτε μπορούμε να παριστάνουμε τους σχολιαστές των γεγονότων.
Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Να εκδώσουμε ψήφισμα ως δημοτικό συμβούλιο, αλλά και να απευθύνουμε διάβημα προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη με ένα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο αίτημα: Να καταργηθεί ο νόμος περί ασύλου με τη σημερινή μορφή του».