Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Πόλεμο στο facebook κήρυξε η Λ.Α.Ε. του Λαφαζάνη

Το Facebook δυστυχώς αποκαλύπτει σιγά σιγά ένα βαθιά ....
ολιγαρχικό πρόσωπο και ένα πρόσωπο που ξεδιπλώνει αντιδημοκρατικές και λογοκριτικές τάσεις.

Η απόφαση και μάλιστα αιφνιδιαστική, χωρίς καν προειδοποίηση, που έλαβε το Facebook να διακόψει σε σημαντικό βαθμό για να μην πούμε σχεδόν ολοκληρωτικά, την επικοινωνία των ιστοσελίδων στο internet, όπως της Iskra, με τους φίλους της στο Facebook, είναι σχεδόν μια απόφαση ολοκληρωτισμού, ιδιαίτερα για τις πολιτικές ιστοσελίδες, πάλι όπως η δική μας, που δεν έχουν καθόλου εμπορικό – κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Σελίδες όπως η δική μας, η Iskra πλήττονται βάναυσα από αυτό το μέτρο, χάνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας των απόψεων τους με ένα πλήθος αναγνωστών τους και φυσικά δεν έχουν την δυνατότητα να τους ξαναπροσελκύσουν, πληρώνοντας μεγάλα ποσά για διαφήμιση και χορηγίες.

Φυσικά το Facebook έλαβε αυτήν την απόφαση για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι μεγάλες εταιρείες που ελέγχουν το διαδίκτυο, κινούνται όλο και περισσότερο με γνώμονα το χρήμα και όσοι από τους χρήστες ή όσους διενεργούν μη εμπορικές προσπάθειες, δεν διαθέτουν χρήμα τότε πνίγονται και αν δεν εξαφανίζονται τότε είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύσκολο και σχεδόν απεγνωσμένο αγώνα.

Η Iskra καταγγέλλοντας και αποκαλύπτοντας τις απαράδεκτες, βαθύτατα ταξικές, κερδοσκοπικές, αντιδημοκρατικές και λογοκριτικές πρακτικές του Facebook, δεν το βάζει κάτω.

Είμαστε εδώ όρθιοι και συνεχίζουμε.

Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη και κουράγιο, παρά τις δυσκολίες, την λογοκρισία και τα εμπόδια, να παρέχουμε κατά το δυνατόν μια ριζοσπαστική πολιτική και ιδεολογική παρέμβαση και μια ριζοσπαστική διαφορετική προσέγγιση στην ενημέρωση.

Η Iskra, με τα πενιχρά της μέσα, άντεξε, αναγνωρίστηκε και αγαπήθηκε, πέρα από τις κριτικές και παρατηρήσεις των φίλων και αναγνωστών της.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και τη συμπαράσταση σας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ ζητάμε την οικονομική ενίσχυση σας και την προσπάθεια για την διάδοση της ιστοσελίδας μας.

Οι δυνάστες του διαδικτύου, οι έμποροι της ενημέρωσης και οι χειραγωγοί των συνειδήσεων μας δεν θα περάσουν.

iskra.gr
...........

Τι συνέβη;
Το iskra πήρε ...προσωπικά, μια γενικότερη ρύθμιση του facebook, που εφαρμόζεται στα εκατομμύρια των σελίδων του και που είναι η εξής απλή:
Για να φτάνει μια ενημέρωση (post) από κάποια σελίδα στην οποία κάποτε "γράφτηκες" πρέπει να πατήσεις το "Ακολουθώ". Αυτό έγινε, επειδή κάποιες σελίδες ανεβάζουν άρθρα κάθε λεπτό και επομένως, θα άνοιγε ο χρήστης το facebook και θα πλημμυριζόταν από τα άρθρα της συγκεκριμένης σελίδας. Είναι μια απολύτως λογική ρύθμιση και όσα γράφει το iskra είναι λίγο κωμικά...