Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

"Επίθεση στο Βόλο και οι περαστικοί κοιτούσαν απαθείς"

Το βίντεο από τον ξυλοδαρμό ενός αθλητικογράφου και δημοτικού συμβούλου στο Βόλο, θα το είδατε. Αν δεν το είδατε, είναι αυτό:



Χιλιάδες sites γράφουν σήμερα για την αδιαφορία των περαστικών, λες και είναι εύκολο ή τόσο απλό να επέμβεις σε ένα τέτοιο επεισόδιο, νύχτα, χωρίς να ξέρεις ποιός είναι ποιός, γιατί πλακώνονται, αν είναι απλοί άνθρωποι που μάλωσαν για κάτι ή μαφιόζοι, δολοφόνοι, που κουβαλούν από 5 μαχαίρια και 10 πιστόλια ο καθένας.  Ο δημοτικός σύμβουλος που έφαγε το ξύλο δεν ήταν κανένας "ψεύτικος", αντιθέτως ήταν πολύ γεροδεμένος. Ο πληρωμένος επαγγελματίας που έστειλαν να τον δείρει όμως, φαίνεται ότι ήταν επαγγελματίας του ξύλου.

Επομένως, τι να έκανε το παιδάκι με το ποδήλατο; Να πήγαινε να τους χωρίσει, λες και μάλωναν δυό φιλαράκια του; Κι αν πήγαινε κοντά τι θα πρόσφερε; Θα έλεγε στον επαγγελματία νταή "μη μαλώνετε ρε παιδιά, βρείτε τα με διάλογο" κι αυτός θα σταματούσε;

Ενώ λοιπόν είναι προφανέστατο, ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα επενέβαινε μόνος του κάτω από τέτοιες συνθήκες, ένα σωρό ΜΜΕ γράφουν ηλιθιωδώς ότι "οι περαστικοί κοιτούσαν". Δηλαδή ρε φίλε, εσύ που γράφεις αυτές τις ανοησίες, αν ήσουν εσύ εκεί τι θα έκανες;

Αλλά αυτή δεν είναι η μεγάλη πλάκα.
Η μεγάλη πλάκα είναι ότι όλοι όσοι γράφουν σήμερα "μα γιατί δεν επενέβησαν οι περαστικοί", ζητούσαν να συλληφθούν και να ...απαγχονιστούν οι περαστικοί, που αναμίχθηκαν στο περιστατικό της Αθήνας, όπου πέθανε τελικά ο/η δράστης "Ζακ ο ήρωας της αριστεράς".

Κι αν πήγαινε κάποιος να τους χωρίσει και τελικά ο τύπος με το τζόκεϊ έπεφτε νεκρός (από έμφραγμα ας πούμε) την ώρα που οι κάμερες έγραφαν; 

Κι αν για πολύ κακή τύχη του περαστικού, ο τύπος με το τζόκεϊ ήταν gay, trans, bi, κλπ ; Tότε, οι περαστικοί θα στοχοποιούνταν από το σύμπαν !


Πήραμε χαρακτηριστικά, ένα site, το fosonline. Αυτό που σήμερα γράφει "Περαστικοί τρέχουν αντί να βοηθήσουν", έγραφε δεκάδες άρθρα για τους κακούς περαστικούς που πήγαν να βοηθήσουν τον κοσμηματοπώλη και βρήκαν το μπελά τους.