Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Μπάτσεφ: Η κυβέρνηση Ζάεφ σχεδιάζει να δωροδοκήσει για την αλλαγή του ονόματος

Πιθανό χρηματισμό του βουλευτών του VMRO για να ψηφίσουν υπερ της συνταγματικής αναθεώρησης ....
των Σκοπίων, καταγγέλλει ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Ενωμένη Μακεδονία».

Ο Γιάνκο Μπάτσεφ, πρόεδρος του κόμματος αντιπολίτευσης της Ενωμένης Μακεδονίας, δήλωσε στο Sputnik international ότι η κυβέρνηση της χώρας του ενδέχεται να σχεδιάζει δωροδοκία 10 βουλευτών του VMRO-DPMNE προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας θα υπερψηφιστεί από το κοινοβούλιο.

«Έχουμε πληροφορίες ότι σκοπεύουν να δωροδοκήσουν 10 βουλευτές του VMRO-DMNE, για 2 εκατομμύρια ευρώ τον καθένα», δήλωσε ο Μπάτσεφ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εκστρατείας για μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι η αντιπολίτευση είχε σχέδιο για να αποφευχθεί αυτό.

Ο συνασπισμός VMRO-DPMNE, ο οποίος αντιτίθεται στην αλλαγή ονόματος, κατέχει 51 έδρες σε κοινοβούλιο 120 εδρών. Η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Μακεδονίας» (SDSM), υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, έχει 49 έδρες. Σύμφωνα με τον Μπάτσεφ, η SDSM και τα αλβανικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο μπορούν να συγκεντρώσουν 70 ψήφους βουλευτών ενώ 80 ή τα δύο τρίτα του συνόλου χρειάζονται για την τροποποίηση του συντάγματος.

«Πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, αφού δεν είναι αγώνας για ηγέτες και εξουσία, αλλά αγώνας για επιβίωση του λαού μας», δήλωσε ο πρόεδρος της «Ενωμένης Μακεδονίας», προσθέτοντας ότι το ιστορικά σπουδαίο όνομα της «Μακεδονίας» δεν πρέπει να να διαγραφεί από τον χάρτη.