Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Έπρεπε να το πει ο “τρελός” ο Σαλβίνι για να ξυπνήσουμε;

Έπρεπε να το πει ο «τρελός» ο Ιταλός, για να θυμηθούμε ξανά την απαίσια πολιτική των Ευρωπαίων εταίρων μας έναντι ....
της Ελλάδας και της Κύπρου. Και δεν ομιλούμε εδώ μόνο για το θέμα της οικονομικής κρίσης, που οι Βρυξέλλες υπέταξαν τις δύο χώρες, αλλά και την απαράδεκτη στάση τους στα εθνικά μας ζητήματα. 

Ευρισκόμενος στην προσφιλή του Μόσχα, ο Ματέο Σαλβίνι που αντιμετωπίζει με αυθάδη τρόπο τους κομισάριους της Ευρωπαϊκής Ένωσης -και ουδείς γνωρίζει την κατάληξη αυτής της άγριας σύγκρουσης- θύμισε και τη βάναυση πολιτική των δανειστών στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και κάτι που ούτε τολμούν να θέσουν ποτέ οι εκάστοτε πρωθυπουργοί της Ελλάδας και οι εκάστοτε Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι γονατίζουν δουλικά μπροστά στην κατοχική δύναμη Τουρκία και αποδέχονται όλα τα εκβιαστικά αιτήματά της, παρά το γεγονός ότι έκοψε στα δύο, με τη δύναμη των όπλων την Κύπρο, χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Βεβαίως, συνέδεσε το θέμα, αναδεικνύοντας το ακόμα περισσότερο, με την ορθή διαπίστωση ότι η Ε.Ε. επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση της Ουκρανίας, αλλά δεν τιμώρησε ποτέ την Τουρκία για την κατοχή της Κύπρου. 

Είπε συγκεκριμένα: «Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».