Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Και Ρώσους διπλωμάτες απελαύνει ο Τσίπρας. Πάει φουλ για Νόμπελ Ειρήνης

Τρίβουν τα χέρια τους στο ΝΑΤΟ και αναρωτιούνται: "ρε πού το βρήκαμε αυτό το κελεπούρι; Αυτός είναι πιο φιλονατοϊκός και πιο φιλοαμερικανός κι από μας! Κοίτα να δεις τι υπάκουοι είναι οι έλληνες αριστεροί"!!!"

Στην απέλαση δύο ρώσων διπλωματών .....
προχωράει η ελληνική κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για «συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος».

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής για την απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η Ελλάδα -και το έχει αποδείξει στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής- θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη. Από εκεί και πέρα όλοι και όλα τα κράτη και οι Αρχές οφείλουν να σέβονται και το διεθνές δίκαιο, αλλά και εμάς: την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος. Στο πλαίσιο αυτό, οποτεδήποτε έχει χρειαστεί έχουν παρθεί μέτρα και αυτό έχει γίνει και αυτή τη φορά».

Ακόμη, σημείωσε ότι «η ελληνική πλευρά θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη αλλά επιμένει στο ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος».

Σε ερώτηση εάν υπήρξαν συμπεριφορές που παραβίασαν τις αρχές του ελληνικού κράτους ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «η εκτίμηση είναι ότι έχουν υπάρξει συμπεριφορές τέτοιες και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα ληφθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Σημειώνεται ότι αργότερα, διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασαν για το θέμα ότι «η Ελλάδα, όταν είχε προκύψει η υπόθεση Σκριπάλ, δεν είχε απελάσει Ρώσους διπλωμάτες καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις, ενώ τώρα υπάρχουν στοιχεία που αφορούν την εθνική ασφάλεια και λαμβάνονται μέτρα».