Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Αρβανιτίδης : Να μην γίνει ο Δήμος Βόλβης μια νέα Μάνδρα Αττικής

Με ερώτησή του ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης προς...
τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Δικτύων ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος Βόλβης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να προχωρήσουν χωρίς χρονοτριβές η αποκατάσταση των υποδομών και οι αποζημιώσεις στους πληγέντες πολίτες.

Δυστυχώς η έλλειψη συντονισμού και η απουσία τόσο της Περιφέρειας όσο και των αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων στον καθαρισμό ρεμάτων και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων έχει ήδη αρνητικό αντίκτυπο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο κ. Αρβανιτίδης ρωτά τέλος τους υπουργούς, να πληροφορηθεί τα αίτια των καταστροφικών πλημμυρών στο Δήμο Βόλβης, τον απολογισμός αυτών και ποιος ο σχεδιασμός για την αποκατάστασης των ζημιών σε δημόσιες υποδομές αλλά και ιδιωτικές περιουσίες.



Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς

Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη


Θέμα: Κήρυξη Δήμου Βόλβης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποκατάσταση ζημιών και αποζημιώσεις πληγέντων.

Κύριοι Υπουργοί,

Μετά τις πρωτοφανείς καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών που έπληξαν τον Δήμο Βόλβης και ιδιαίτερα τα Βρασνά, πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να δρομολογηθεί η αποκατάσταση υποδομών και εγκαταστάσεων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Προκειμένου να μη γίνει ο Δήμος Βόλβης της Θεσσαλονίκης μια νέα Μάνδρα Αττικής, χρειάζεται να γίνουν άμεσα τα κατάλληλα έργα, χωρίς χρονοτριβές και γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά και να υπάρξουν αποζημιώσεις για τους κατοίκους που υπέστησαν ζημιές.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Που οφείλονται τα καταστροφικά αποτελέσματα των πρόσφατων πλημμυρών στο Δήμο Βόλβης;
Ποιος ο απολογισμός και ποιος ο σχεδιασμός αποκατάστασης των ζημιών σε κάθε επίπεδο, δημόσιων και ιδιωτικών;
Ο ερωτών βουλευτής

Γιώργος Αρβανιτίδης