Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ανοιχτά την Κυριακή 15/7/2018 όλα τα μαγαζιά πλην Σκλαβενίτη

Ανοιχτά θα είναι αυτή την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, όλα τα ....
εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).
Οι εκπτώσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου, δίνουν την ευκαιρία στους καταναλωτές για καλύτερες τιμές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού καθώς θα διαρκέσουν ως την 31η Αυγούστου.
Στην διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης.

Κατά την πραγματοποίηση αγορών στο διάστημα των εκπτώσεων είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα εξής:
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κλειστά η Σκλαβενίτης, εν μέρει η My Market και ο Μασούτης

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Σκλαβενίτης σύμφωνα με πληροφορίες του θα εφαρμόσει και αυτή την Κυριακή την πάγια απόφασή της για κλειστά καταστήματα. Έτσι θα είναι η μόνη από τις μεγάλες αλυσίδες που δεν θα λειτουργήσει κανένα κατάστημά της, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το makpress από καταστήματα, αφού ο Σκλαβενίτης, δεν έχει ούτε site, ούτε facebook, ούτε twitter και κανείς δεν μπορεί να βρει πληροφορίες απευθείας.

Η My Market θα ανοίξει ορισμένα μεγάλα και κεντρικά καταστήματά της, ενώ πολλά μικρότερα σε γειτονιές θα παραμείνουν κλειστά.

Το ίδιο θα πράξει και η "Μασούτης", η οποία στο site της αναφέρει ότι θα είναι ανοιχτά "επιλεγμένα καταστήματα" και παραπέμπει στο site www.masoutis.gr/orario το οποίο όμως δεν ενημέρωσε κανείς.