Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Στον αέρα τα ονόματα όσων "κάρφωναν" στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Απίστευτη επιπολαιότητα χαρακτηρίζει την ενέργεια της ηγεσίας του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία, προφανώς από τεχνικό λάθος, «κατάφερε» να αναρτήσει στο διαδίκτυο τα....
στοιχεία χιλιάδων πολιτών που προέβησαν σε απόρρητες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση.

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι καθόλου. Οι άνθρωποι προσέφυγαν στην υπηρεσία για να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα -πρόσωπα και καταστάσεις- και κατέληξαν να διαβάζουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email καθώς και το περιεχόμενο των αναφορών τους.

Ήδη στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτημένες περισσότερες από 5.000 αναφορές που αφορούν σε διάφορους τομείς του Δημοσίου.

Η βάση δεδομένων έκλεισε πλέον, αλλά δυστυχώς, τα στοιχεία των καταγγελόντων, έχουν αποθηκευθεί στους server της google, με αποτέλεσμα να μπορεί  κάποιος να βρει το όνομα του καταγγέλοντα και τις πρώτες γραμμές της καταγγελίας του ακόμη και τώρα,

ενώ ακόμη χειρότερα, ολόκληρη τη βάση δεδομένων έχουν κατεβάσει δημοσιογράφοι μεγάλων sites, οι οποίοι ξέρουν πλέον ΟΛΟΥΣ όσους "κάρφωσαν" ηλεκτρονικά στο ΣΕΕΔΔ και τι ακριβώς "κάρφωσαν. 

Οι "πληροφοριοδότες είναι πλέον ΟΛΟΙ φακελωμένοι !




Το ξεσκέπασμα της ανικανότητας των αρμοδίων του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έλαβε χώρα χθες, όταν υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος είχε υποβάλει κατά το πρόσφατο παρελθόν καταγγελίες προς το ΣΕΕΔΔ για αδιαφάνεια στο υπουργείο του, τηλεφώνησε έντρομος σε στέλεχος εποπτευόμενου φορέα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέροντας ότι βρήκε αναρτημένο στο διαδίκτυο περιεχόμενο των καταγγελιών του και τονίζοντας ότι φοβάται για την ασφάλεια του. Ζήτησε δε να ενημερωθεί πως διέρρευσαν οι καταγγελίες του. Αργά χθες το βράδυ το εν λόγω στέλεχος συνέταξε αναφορά-καταγγελία προς την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνοντας την Υπηρεσία ότι περίπου 6.000 επώνυμες καταγγελίες πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων για αδιαφάνεια και διαφθορά στο δημόσιο βρίσκονται ελεύθερα αναρτημένες στο διαδίκτυο και ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ο Δ.Γ. ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Ωστόσο, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, ολόκληρο το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων του ΣΕΕΔΔ όπου καταχωρούνται οι καταγγελίες των πολιτών ήταν ακόμα προσβάσιμο στον οποιονδήποτε. Κι όταν η “αυλαία” έπεσε οι πολίτες έμειναν για ακόμη μία φορά... γυμνοί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου