Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Άλλη μια σφαλιάρα στον ΟΑΣΘ

Απορρίφθηκε δικαστικά η προσπάθεια να αποτρέψει το διορισμό κρατικής διοίκησης στον Οργανισμό, έως ότου ....
εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Οριστικά στις 5 Σεπτεμβρίου πρόκειται να εκδικαστεί στο Εφετείο Αθηνών το αίτημα το οποίο κατέθεσε την Δευτέρα η διοίκηση των μετόχων του ΟΑΣΘ ζητώντας να εκδοθεί άμεσα προσωρινή διαταγή προκειμένου να ανασταλεί προσωρινά η εφαρμογή του νόμου 4482/2017 ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή της Voria.gr, σήμερα το απόγευμα το Εφετείο απέρριψε το αίτημα της διοίκησης και όρισε η συζήτηση επ’ αυτού να γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, όρισε ως ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων την 31η Οκτωβρίου.
Όπως αποκάλυψε χθες η Voria.gr, η υπό τους μετόχους διοίκηση του ΟΑΣΘ κατέθεσε τη Δευτέρα αίτημα για άμεση έκδοση προσωρινής διαταγής σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το διορισμό κρατικής διοίκησης στον Οργανισμό, έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Ωστόσο, το αίτημα απερρίφθη σήμερα από το Εφετείο και η συζήτησή του θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό της νέας διοίκησης. Προς τούτο απαιτείται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη προθεσμία διορισμού νέας διοίκησης στον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο είναι η 9η Αυγούστου. Ωστόσο, κυβερνητική πηγή επέμεινε και σήμερα στη Voria.gr ότι ο κ. Σπίρτζης έχει έτοιμο τον κατάλογο με τα ονόματα τα οποία θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση. Πρόκειται για τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τέσσερα μέλη του 9μελους δ.σ. εκ των οποίων ένα εκτελεστικό. Επίσης οι δύο υπουργοί θα διορίσουν τον ορκωτό ελεγκτή καθώς και το νέο γενικό διευθυντή του ΟΑΣΘ ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr θα προέρχεται από τους κόλπους του Οργανισμού. Το δ.σ. θα συμπληρωθεί από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.