Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Όχι λοιπόν....

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2115
(Αν δεν το γράψει η Ρεπούση)

«…. Εκείνη την φωτεινή καλοκαιρινή Κυριακή ο Ελληνικός λαός κλήθηκε να απαντήσει μ’ ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σ΄ένα θολό και αμφιλεγόμενο ερώτημα. Όμως στο θυμικό του μέσου Έλληνα που ήταν εξουθενωμένος, κουρασμένος, ...
απογοητευμένος και αγανακτισμένος από 5 χρόνια λιτότητας και φτώχειας, η απάντηση ήταν αυτονόητη: ΟΧΙ άλλο σκύψιμο το κεφάλι στην Ευρώπη, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες. Κι έτσι το ΟΧΙ επικράτησε μ’ ένα ποσοστό 62%, πράγμα που έδειξε ότι ο Ελληνισμός ήταν περισσότερο ενωμένος από ποτέ παρά τις προσπάθειες κάποιων κομμάτων και κυρίως κάποιων ΜΜΕ να σπείρουν τον διχασμό. Η περήφανη αυτή απάντηση …
(Κι εδώ αναφέρουμε κάποια από τα πιθανά σενάρια που μπορούν να συμπληρώσουν το κεφάλαιο αυτό της ιστορίας).
….Έγινε όπλο στα χέρια της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος συνετά, διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους δανειστές της και πέτυχε μια επωφελή συμφωνία που ξαναέβαλε την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.
….. Δυστυχώς σπαταλήθηκε άδικα από την Ελληνική κυβέρνηση, που με αλαζονεία πήγε να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, οι οποίοι διατήρησαν την σκληρή στάση τους και οδήγησαν την χώρα σε πτώχευση.
….. Εξελήφθη λανθασμένα από τους Ευρωπαίους εταίρους ως εκβιαστική και οδήγησε στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντάς την έρμαιο στις επεκτατικές διαθέσεις των γειτόνων της.
….Δεν επηρέασε καθόλου τις εξελίξεις, αφού οι εταίροι την αγνόησαν εντελώς και προχώρησαν στο σχέδιό τους, το οποίο ήταν να ρίξει την κυβέρνηση που δεν τους ήταν καθόλου αρεστή, αφού προερχόταν από τον χώρο της αριστεράς. Κι έτσι σφίγγοντας ακόμη περισσότερο την θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων με κλειστές τράπεζες και έλλειψη ρευστού, υποχρέωσαν την εκλεγμένη κυβέρνηση σε παραίτηση, για να συνεχίσουν την καταστροφή της χώρας με διορισμένες κυβερνήσεις δήθεν τεχνοκρατών από τον χώρο των συντηρητικών και των κατ’ επίφαση σοσιαλιστών, οι οποίοι πρόθυμα ενέδιδαν σε κάθε παράλογη απαίτηση των δανειστών.
… Έσωσε το συντηρητικό κόμμα, γιατί υποχρέωσε σε παραίτηση τον ανίκανο ηγέτη του και σηματοδότησε ένα νέο ξεκίνημα που ξαναέφερε το κόμμα στην εξουσία.
….Προκάλεσε την διάλυση του συντηρητικού κόμματος το οποίο κάτω από την ηγεσία ενός ανίκανου προέδρου ήταν ήδη υπό κατάρρευση.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου