[το πραγματικό δίλημμα είναι: bankracy ή bankruptcy?]
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
«Χαστούκι από το Συμβούλιο της Ευρώπης» μας ενημέρωσαν προχθές τα αντικειμενικά ΜΜΕ. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, λέει, απεφάνθη ότι το επικείμενο δημοψήφισμα πάσχει, επειδή αφ’ ενός το ερώτημα είναι ασαφές αφ’ ετέρου δεν έχει δοθεί επαρκής χρόνος για την προετοιμασία του. Όλως συμπτωματικώς η «απόφανση» είδε το φως της δημοσιότητος την ίδια ημέρα που δύο Έλληνες πολίτες προσέβαλαν ενώπιον του ΣτΕ τις πράξεις διεξαγωγής τού δημοψηφίσματος με τα ίδια επιχειρήματα.
Εις μάτην έψαχνα να βρω πότε το Συμβούλιο της Ευρώπης απεφάνθη ούτω. Τίποτε. Μόνον μία δήλωση βρήκα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου κ. Thorbjorn Jagland, ο οποίος απεκάλυψε [sic] ότι το ελληνικό δημοψήφισμα έχει μερικά ελαττώματα.
Από την άλλη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η μείωση των στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδος, όπως απαιτούν οι δανειστές, δημιουργεί προβλήματα στο ΝΑΤΟ, στο οποίο ανήκει η χώρα. Αυτό δεν το άκουσα στα κανάλια.
Να θυμίσω ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως όλοι οι πόλεμοι, αλλά δεν το κάνουμε και θέμα.
Αλλά ο ΟΗΕ είπε προσφάτως και αυτά, τα οποία ουδέν κανάλιον μετέδωσε
Ούτε αυτό κάνουμε θέμα.
Επίσης, ουδείς μετέδωσε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει αποφανθεί ότι στην Ελλάδας συντελείται μία ανθρωπιστική καταστροφή, όπου έχουν καταπατηθεί βαναύσως τα στοιχειώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Παρά ταύτα, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, όταν δέχθηκε από την κ. Κασιμάτη την ακόλουθη ερώτηση στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης:
«Δεδομένου ότι ευρωπαϊκές πολιτικές στην Ελλάδα παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το κράτος δικαίου, πιστεύετε ότι στην παρούσα διαπραγμάτευση μεταξύ της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης από τη μία, που έχει νωπή και ρητή λαϊκή εντολή να διακόψει τη λιτότητα και να επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη, και των θεσμικών δανειστών από την άλλη, θα πρέπει να έχει ενεργό θεσμικό ρόλο ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης θέτοντας τις σχετικές κόκκινες γραμμές; Και τι προτίθεστε να κάνετε για την διαφύλαξή τους στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου;»
απάντησε ως εξής νίπτων τας χείρας του:
«Δεν μετέχω στη διαπραγμάτευση. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τα μέτρα που επιβάλλονται στις χώρες που μπαίνουν σε προγράμματα διάσωσης, θα πρέπει να τύχει αντιμετώπισης από την εσωτερική έννομη τάξη, δηλαδή από τα συνταγματικά δικαστήρια.»
Στο Ευρωκοινοβούλιο, τώρα, οι πολιτικές ομάδες τοποθετήθηκαν την 24.06.2015 ως εξής επί των διαπραγματεύσεων της Χώρας μας με την τρόικα:
Manfred Weber (ΕΛΚ, Γερμανία): «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο για να βγει από αυτή την αρνητική πορεία. Για αυτό ζητάμε ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να δώσει μια προοπτική στους πολίτες της αλλά και να εξοφλήσει τα χρέη της».
Ο Ιταλός Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Gianni Pitella (Σοσιαλιστές): «Τι περιμένουμε; Θα είναι γελοίο αν για μερικά μόνο σημεία, όπως ο ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης, θέσουμε σε κίνδυνο το ευρώ και την ευρωζώνη. Αυτό είναι τεράστιο λάθος».
Ο Syed Kamall (Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Βρετανία): «η απάντηση που δίνουν φαίνεται να είναι πάντα περισσότερη Ευρώπη και περισσότεροι κανόνες αντί για πραγματικές λύσεις».
Ο επί κεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Guy Verhofstadt ( Βέλγιο): «είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε μια λύση που θα αλλάζει το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της Ελλάδας και αυτό δεν γίνεται προς το παρόν, τουλάχιστον με αυτή τη συμφωνία».
Εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) ο Δ. Παπαδημούλης: «το ΔΝΤ και κάποιες συντηρητικές κυβερνήσεις που αποτελούν μειοψηφία μέσα στην Ευρώπη δείχνουν να μη θέλουν συμφωνία παρ’ ό,τι αυτό είναι το κοινό συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρώπης… είναι ώρα να συμβάλουν όλοι στο να υπάρξουν λύσεις για να φύγει η λέξη Grexit από το λεξιλόγιο της ευρωπαϊκής συζήτησης για να μπει ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.. η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμφωνήσει, αλλά όχι να γονατίσει και να ταπεινωθεί. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».
Ο Συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων Philip Lamberts ( Βέλγιο): «Υπάρχουν κράτη μέλη και τμήματα της Κεντρικής Τράπεζας που θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα να χάνει, να εγκαταλείπει τη ζώνη ευρώ και πιστεύω ότι είναι εντελώς ανεύθυνο. Κάτι τέτοιο θα άνοιγε το δρόμο σε εκείνους εδώ μέσα που περιμένουν να κερδίσουν από το φόβο και την καταστροφή».
Για τη νεοσύστατη ομάδα Ευρώπη των Εθνών και Ελευθεριών, η
Συμπρόεδρος Marie Le Pen υπογράμμισε: «Ζητάτε από τους Έλληνες να ξαναδοκιμάσουν τρομερή λιτότητα. Στην ουσία τούς επιβάλλετε υποδούλωση λόγω χρέους ενάντια στη θέλησή τους».
Ο Κ. Παπαδάκης (ΚΚΕ): «Η συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής οδηγεί στην καρμανιόλα την εργατική λαϊκή οικογένεια στην Ελλάδα… Προβλέπει νέα σκληρά μέτρα διατηρώντας τα σκληρά μέτρα προηγούμενων κυβερνήσεων».
Αφού, όμως, ο Καραμανλής είπε «ΝΑΙ», για να μην παρερμηνευθεί το «ΟΧΙ» από όλον τον υπόλοιπο κόσμο, πρέπει να ψηφίσουμε «ΝΑΙ». Αμέσως μετά ο Ιερώνυμος, πρόεδρος του Γιδογκρούπ, δήλωσε ότι αν ψηφίσουμε «ΟΧΙ» δεν συζητάει τίποτε και με κανέναν. Εκτός αν έχει απέναντί του «οικεία πρόσωπα», εικάζω εγώ.
Συμπέρασμα: η λαϊκή κυριαρχία είναι μία φενάκη. Ας τη διαγράψουμε από το Σύνταγμα. Σημασία έχουν οι τράπεζες, τα κωλόχαρτα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όλος ο υπόλοιπος κόσμος που θα κληθεί να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αυτό επεσήμανε προχθές σε κάποιο κανάλι και ο μέγας Μαντζουράνης. Ναι, αυτός που ήταν κάποτε Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, που «έδωσε» κανονικά τον ευεργέτη του Μένιο, που προφυλακίσθηκε για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά εξακολουθεί να έχει γνώμη. Αυτός μού εξήγησε πως ό,τι λέω είναι υποκειμενικό, αλλά εκφεύγον έρκους οδόντων μου αποκτά μια αντικειμενικότητα, ήτοι νέο περιεχόμενο, το οποίο προσδιορίζει αυτός που το ακούει. Δηλαδή, αν πω σε κάποιον ότι είναι μαλάκας, δεν αποκλείεται αυτό να σημαίνει αντικειμενικώς ότι είναι Αϊνστάιν.
Ηθικόν δίδαγμα: όταν οι τράπεζες αδυνατούν να επιστρέψουν τις καταθέσεις που τους έχει εμπιστευθεί ο λαός λόγω αλλεπαλλήλων και ποινικώς αξιόλογων ατασθαλιών σε αγαστή συνέργεια με το εγχώριο και διεθνές νταβατζίδικο, σταματάνε τα πάντα και οδηγούμεθα σε χρωκοπία.
Ζήτω η Ενωμένη Ευρωπαϊκή Τραπεζοκρατία.
Σωτήριος Καλαμίτσης – κατά Καραμανλή καλοπροαίρετος Έλλην πολίτης σφάλλων σοβαρά τασσόμενος υπέρ του ΟΧΙ
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]
Υ.Γ. Αφού αυτοί που με κυβέρνησαν μέχρι την 25.01.2015 [Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς], άρα εξ ορισμού υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι μας, τάσσονται υπέρ του «ΝΑΙ», αυτό από μόνο του δεν θα πρέπει να με προβληματίζει κατ’ ελάχιστον;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου