Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τί μας συνέβη στις 12-13.07.2015 στις Βρυξέλλες; No 4.

Γιατί κ. Θάνου δεν προτείνετε στην κυβέρνηση να πληρώνει υπερωρίες στους δικαστικούς γραμματείς, ώστε τα δικαστήρια να μη διακόπτουν την 15:00, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται σωρηδόν οι υποθέσεις σε μακρυνές δικασίμους;
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης



«Άρθρο 28§3 του Συντάγματος
…….
3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
** Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.»
Περιορισμοί εθνικής κυριαρχίας + εθνικό συμφέρον + δικαιώματα του ανθρώπου + βάσεις δημοκρατικού πολιτεύματος + ισότητα + αμοιβαιότητα + ευρωπαϊκή ολοκλήρωση = Deutschland und seine inlaendische Lakaien ueber alles!!!

Μεταξύ των μέτρων που πρέπει να πάρει αμέσως η Περιφέρεια Ελλάδος υπό τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξη Τσίπρα είναι και η θέσπιση νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Σχετικώς παρατηρώ τα ακόλουθα:
1] Δεν γνωρίζω αν και ποιές τροποποιήσεις επέφερε η νεοσυσταθείσα από τον κ. Παρασκευόπουλο Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στο σχέδιο που κατέθεσε πέρυσι προς ψήφιση ο κ. Μπάμπης [Αθανασίου], αλλά η νυν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έλεγε την 19.11.2014:
«Συμμεριζόμαστε τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς της Ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Και είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Ο κ. Αλεξανδρής έχει  απευθύνει δημόσια και κατ’ επανάληψη την πρόταση να ζητήσουμε από κοινού οι Δικαστικές ενώσεις και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι την θεσμοθέτηση ενός ενιαίου οργάνου από εκλεγμένα μέλη, το οποίο θα επεξεργάζεται και θα κάνει προτάσεις για τα νομοθετήματα που αφορούν την Δικαιοσύνη. Και ενώ βλέπουμε πολύ θετικά την πρόταση αυτή, εξέφρασα εξ αρχής την επιφύλαξη ότι και αν ακόμη η κυβέρνηση αποδεχθεί και θεσμοθετήσει το όργανο αυτό, είμαι σχεδόν βεβαία ότι οι προτάσεις του δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέφρασε τους ίδιους έντονους προβληματισμούς όπως και οι Ολομέλειες των μεγάλων Δικαστηρίων, για την κατάργηση της εξέτασης μαρτύρων ενώπιον του δικάζοντος δικαστή, τους οποίους απέστειλε  στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Εν τούτοις, οι προτάσεις όλων αγνοήθηκαν».
                Η κ. Θάνου καλούσε τότε την τότε κυβέρνηση να σεβασθεί τον θεσμό της Δικαιοσύνης και κατήγγειλε «για άλλη μια φορά την από μέρους της κυβέρνησης παραβίαση της συνταγματικής υποχρέωσης να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις και να καταλύει, έτσι, το κράτος δικαίου».
Τί έχετε τώρα να πείτε για τον Κώδικα αυτόν κυρία Πρόεδρε; Απαλείφθηκε η κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης; Θα επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης γενικώς  ή απλώς θα επιταχυνθεί η διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων, η οποία ασφαλώς και συνιστά ταχεία απονομή Δικαιοσύνης στις τράπεζες ή στα λεγόμενα funds που έχουν αγοράσει μπιρ παρά τα κόκκινα δάνεια, αλλά διεκδικούν το 100% των δανείων;
Και επειδή υποτίθεται ότι ο νέος Κώδικας θα επιταχύνει την απονομή της Δικαιοσύνης, γιατί κ. Θάνου μου δεν προτείνετε στην κυβέρνηση να πληρώνει υπερωρίες στους δικαστικούς γραμματείς, ώστε τα δικαστήρια να μη διακόπτουν την 15:00, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται σωρηδόν οι υποθέσεις σε μακρυνές δικασίμους; Έχετε υπολογίσει πόσο κοστίζουν σε διαδίκους, δικηγόρους, μάρτυρες και απασχόληση δικαστικών υπαλλήλων οι αναβαλλόμενες υποθέσεις σε σύγκριση με την υπερωριακή αμοιβή των γραμματέων; Επίσης, γιατί δεν εισηγείσθε στην κυβέρνηση να διαμένουν οι δικαστές υποχρεωτικά στον τόπο, όπου υπηρετούν, ώστε τα δικαστήρια επαρχίας να συνεδριάζουν καθημερινώς και όχι 2-3 ημέρες την εβδομάδα, για να  εξυπηρετούνται οι δικαστές που διαμένουν σε πόλη διαφορετική από εκείνη του διορισμού τους και πηγαινοέρχονται για να ασκούν τα καθήκοντά τους;  
2] Απευθύνατε κ. Πρόεδρε, ως μη οφείλατε, επιστολή στους ομολόγους σας της ΕΕ ερμηνεύοντας το 61,5% ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ως ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ. Σχετικώς δεχθήκατε τα δικαιολογημένα πυρά αρκετών.  Αλήθεια, σε τί αποσκοπούσε εκείνη η επιστολή; Αναμένατε παρέμβαση των ομολόγων σας παρά ταις κυβερνήσεσί των, ώστε να λυπηθούν τον ελληνικό λαό που ήθελε ΕΥΡΩ και ξερό ψωμί, αλλά δε έφταιγε για το χάλι του; [«Οι ΄Ελληνες δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος του ελληνικού Κράτους, για τη δημιουργία του οποίου βεβαίως οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη φέρουν, αφού αυτό (το χρέος) οφείλεται αφενός μεν στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις, αφετέρου δε στην εσφαλμένη οικονομική πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με βάση τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από την Τρόικα και τα οποία αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ανεργία και σε φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.»]  Αν επιζητούσατε τον οίκτο τους κ. Πρόεδρε, οφείλατε να έχετε λάβει θέση υπέρ του μη ευθυνόμενου λαού, όταν η διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υμών συμπεριλαμβανομένης, είχεν αποφανθεί ότι οι περικοπές των αποδοχών των δικαστικών είναι αντισυνταγματικές χωρίς να πει το παραμικρό, έστω και παρεμπιπτόντως, για τις περικοπές των αποδοχών και συντάξεων των μη δικαστικών. Σχετικώς σημειώνω ότι με βάση τον, εξ ορισμού ανέντιμο, εκβιασμό των Βρυξελλών της αποφράδος 12-13.07.2015 οφείλει η κυβέρνηση να λάβει και μέτρα που θα αντισταθμίσουν την αποκατάσταση των περικοπεισών το 2012 συντάξεων, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Αλήθεια, την αποκατάσταση των αποδοχών και συντάξεων των δικαστικών ποιός θα την επωμισθεί;  Μήπως θα πρέπει, τώρα, να αποστείλετε επιστολή στους ομολόγους σας της ΕΕ εξηγώντας τους πόσο απάνθρωπο είναι να παραμένουν  αλώβητες οι αποδοχές και συντάξεις των δικαστικών εις βάρος του γλίσχρου εισοδήματος της πλειονότητος του απλού λαού;      
3] Και κάτι τελευταίο: μπορείτε έστω και τώρα να στείλετε επιστολή και στον πρωθυπουργό προτρέποντάς τον να εισαγάγει νομοσχέδιο στη Βουλή περί μειώσεως των αποδοχών των βουλευτών, ώστε να μειωθούν  αναλόγως και οι αποδοχές των δικαστικών, αφού οι αποδοχές των δικαστικών παρακολουθούν αναγκαίως και κατά συνταγματική επιταγή τις αποδοχές των βουλευτών. Θα ήταν μία γενναία κίνηση αλληλεγγύης απέναντι στα λαϊκά στρώματα, στους χαμηλόμισθους και  στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και στους ανέργους, οι οποίοι θα φέρουν και αυτοί στους ώμους τους τη νέα φοροεπιδρομή. Με βάση τις συνταγματικές αρχές της ισότητος περί το φέρειν τα δημόσια βάρη, της ισονομίας και άλλες γλυκανάλατες μπούρδες.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m3wvd9SCtV1rq5rmlo1_1280.jpg
Σωτήριος Καλαμίτσης – κατ’ εξακολούθηση και εις το διηνεκές [;] εθνικώς αναξιοπρεπής
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου