Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

«The game is over»? What game, you motherfucker?

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας και προεδρεύων της ΕΕ κ. Τουσκ δήλωσε προχθές στον Έλληνα πρωθυπουργό:  «Ή δέχεσαι τις προτάσεις των θεσμών ή the game is over». Και ο πρωθυπουργός απάντησε ψύχραιμα και ευγενικά ότι ...
δεν είναι παιχνίδι 1,5 εκ. άνεργοι και ένας λαός εξαθλιωμένος. Δεν του ανέλυσε, βεβαίως, τί σημαίνει εξαθλίωση. Δεν του εξήγησε πόσες χιλιάδες νέων έχουν μεταναστεύσει, πόσες χιλιάδες άστεγοι υπάρχουν, πόσες χιλιάδες συρρέουν στα συσσίτια, πόσες χιλιάδες πεθαίνουν από ελλείψεις στα νοσοκομεία, πόσες χιλιάδες αυτοκτόνησαν, πόσα εκατομμύρια σκύβουν το κεφάλι, επειδή δεν μπορούν να δώσουν χαρτζηλίκι στα παιδιά τους ή ν’ αγοράσουν μια σοκολάτα στα εγγόνια τους  θρηνώντας σιωπηλά για τη χαμένη  αξιοπρέπειά τους. Και όλα αυτά εξ αιτίας των λανθασμένων προγραμμάτων των χεσμών και όλων εκείνων που τα έφαγαν μόνοι τους και έχουν το θράσος να λένε «Τα φάγαμε όλοι μαζί».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σωστά απάντησε και λίγα του είπε. Όσο για το εσωτερικό της χώρας, όπου  Τόνι, Βαγγελίτσα, Σταύρακας και πρωτοκλανάτα στελέχη των κωμάτων της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν επί 5 χρόνια και αποδέχθηκαν όλα τα λανθασμένα προγράμματα των χεσμών οδηγώντας τη χώρα στο σημερινό χάλι, οι άνθρωποι είναι προσδεδεμένοι στο άρμα του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ». Όλοι αυτοί που δεν σχολίασαν καθόλου την προχθεσινή δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος είπε στον Τουσκ και σε όλους τους ομολόγους του: «Αν αυτή είναι η Ευρώπη σας, να τη χαίρεσθε».

Ήταν ευγενικός ο Ματέο Ρέντσι. Δεν είπε στους ομολόγους του να πάρουν την Ευρώπη και να τη βάλουν εκεί που ξέρουν. Δεν ακολούθησε τα χνάρια του αυτού αγαλβάνιστου ψευδαργύρου κ. Τουσκ, ο οποίος είχε πει την 01.04.2015 και το άλλο: «Οι Έλληνες να πάρουν τον ήλιο τους και να τον βάλουν εκεί που ξέρουν».

Yes you asshole, την 05.07.2015 παίρνουμε τον ήλιο μας και δεν στον βάζουμε εκεί που αδυνατεί να εισχωρήσει. Τον κρατάμε για πάρτη μας και τον δοξάξουμε με τρόπο που δεν γνωρίζεις κι’ ούτε θα μάθεις ποτέ. Βάλε και κάποιον να σου μεταφράσει τόδε:

Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά
κι αρχίζει τις μανούβρες «βίρα μάινα»
την άγκυρα φουντάρει στις κουκουναριές
φορτώνει φρέσκο αέρα κι απ’ τις δυο μεριές

Είναι από μαύρη πέτρα κι είναι απ’ όνειρο
κι έχει λοστρόμο αθώο ναύτη πονηρό
από τα βάθη φτάνει στους παλιούς καιρούς
βάσανα ξεφορτώνει κι αναστεναγμούς

Έλα Χριστέ και Κύριε λέω κι απορώ
τέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο
χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε
κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα.

Μας πάτησες τον κάλο αλιγάτορα. Είσαι τόσο αγράμματος που δεν γνώριζες ότι εκτός από τον Ήλιο έχουμε και ποιητή του Ήλιου. You jerk!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου