Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

"ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ"

Σάββας Δ. Βλάσσης - Δούρειος Ίππος

Όχι σήμερα δεν βούρκωσε ο Πάνος Καμμένος, όπως προχθές στην Βουλή, καταγγέλλοντας ότι οι ξένοι θέλουν να καταστρέψουν την Εθνική Άμυνά μας. Κι επειδή ακούω πολλές εξυπνάδες για την απαίτηση περικοπής 400 εκατ. ευρώ από την Άμυνα. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ. ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΗΔΗ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός του 2015, προέβλεπε 700 εκατ. ευρώ για αμυντικές προμήθειες. Πόσα έχει ξοδέψει από αυτά μέχρι και σήμερα, στην λήξη του Α΄ Εξαμήνου, ο Π. Καμμένος; ΜΟΛΙΣ 25 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! Στην πραγματικότητα ο ΥΕΘΑ προέβη σε άμεση περικοπή ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ αναλήψεως των καθηκόντων του. Εξαγγέλλοντας την μη πληρωμή της τελευταίας δόσεως των 110 εκατ. ευρώ για τα ΝΗ-90 και ότι δεν θα υπογράψει την FOS για τα NH-90 ύψους 75 εκατ. ευρώ, στην ουσία ΠΕΡΙΕΚΟΨΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ 185 εκατ. ευρώ από τα 700 που προβλέπει ο αμυντικός προϋπολογισμός. Δεν εξετάζω γιατί το έκανε ή αν είναι σωστό ή λάθος. Άρα, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΘΩΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗ-90 ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΗΛΩΣΗ. Εάν το Α΄ Εξάμηνο του 2015 δαπανήθηκαν μόλις 25 εκατ. ευρώ από τα 700 προβλεπόμενα, αυτό σημαίνει ότι ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ 200 ή 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ.

Οι αναγνώστες του περυσινού ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ ALMANAC 2013-2014 γνωρίζουν ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός 2014 προέβλεπε 450 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες και τελικώς διατέθηκαν 343 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν εφέτος το ΥΠΕΘΑ διαθέσει 300 εκατ. ευρώ, ΑΝΕΤΑ καλύπτει την όποια απαίτηση για περικοπή 400 εκατ. ευρώ, ανεξαρτήτως εάν αυτό το ζητήσει ο Τσίπρας ή η Μέρκελ. Εκ των ανωτέρω, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι εάν το Α΄ Εξάμηνο ο Καμμένος διέθεσε μόλις 25 εκατ. ευρώ ακόμη και αν το Β΄ Εξάμηνο "σπάσει τα κοντέρ", μάλλον είναι αδύνατο να πετύχει την περυσινή επίδοση των 343 εκατ. ευρώ. ΑΡΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΝΑ "ΠΙΑΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ "ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΗΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ στην κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών της χώρας.

Ας αφήσουν λοιπόν τους λαϊκισμούς και τις δημαγωγίες οι αρμόδιοι, ερεθίζοντας τα εθνικά ανακλαστικά΄του κόσμου, περί δήθεν υποβαθμίσεως της Εθνικής Αμύνης λόγω πιέσεων των ξένων. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες περικοπές ζητούν οι ξένοι σε οποιονδήποτε τομέα, μπορούν να αντισταθμιστούν αν η ελληνική κυβέρνηση προιτείνει ισοδύναμα όπως επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων κ.λπ. που δεν θέλει για ιδεοληπτικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου