Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: "ΟΧΙ ή εκλογές -είμαι ανοιχτός σε debate, αν μου δώσουν καλή συμφωνία θα την πάρω"

Πάρ΄την Αλέξη τη συμφωνία, βάφτισέ την "καλή", γιατί όπως είδες αυτοί που σου έδιναν 82% στη δημοσκόπηση του Μαρτίου, επειδή είσαι "λεβεντόπαιδο" και δεν "υποτάσσεσαι στη Μέρκελ", με μία μόνο μέρα κεφαλαιακών ελέγχων, σε εγκατέλειψαν και παρακαλάνε τους "τοκογλύφους" να τους λυπηθούν. Τόσο "ηρωικός" είναι ο λαός. Είναι οι ίδιοι που....


λάτρευαν τον Καραμανλή, αλλά μετά γονάτισαν στην προπαγάνδα της Αμερικανικής πρεσβείας, όταν αποφάσισε την εξόντωσή του, είναι οι ίδιοι που αποθέωναν τον ΓΑΠ, είναι οι ίδιοι που φιλούσαν το χέρι του Βενιζέλου. Έτσι είναι ο λαός. Σαν τα σκυλιά, που σου κάνουν χαρούλες αν τα ταϊζεις, αλλά αν τα αφήσεις μια μέρα πεινασμένα, ξυπνούν τα άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας.
Ο λαός που σε ψήφισε έχει ένα μόνο αξίωμα: "στη μάσα ενωμένοι, στο ξύλο χωριστά". Έτσι και γίνει τίποτε με τις καταθέσεις του "λαού" θα σε κρεμάσει στο Σύνταγμα. Όχι ο δεξιός. Αυτός που σε ψήφισε θα σε κρεμάσει. Αυτός που σε εγκαταλείπει στα δύσκολα, επειδή δεν έχει ίχνος αριστερής ιδεολογικής συγκρότησης, παρά είναι μόνο ένας παρτάκιας, που νόμιζε ότι θα λουφάρει τον ΕΝΦΙΑ.
Μπορείς να παρηγορηθείς όμως: Δεν θα είσαι ο πρώτος. Το έπαθε κι ένας άλλος, πριν από 2.000 χρόνια. Δεν ήθελαν απλά να Τον σταυρώσουν, το ήθελαν και "άρον-άρον"


Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ :
Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής έθεσε με απόλυτη σαφήνεια προς τον ελληνικό λαό ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ και μένοντας πιστός στις προεκλογικές δεσμεύσεις του. "Δεν είμαι", είπε, "πρωθυπουργός παντός καιρού. Θα είμαι παρών όσο ο λαός στηρίζει την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει τέλος στα Μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας. Την πρόταση των θεσμών", συνέχισε, "δεν μπορώ να την υποστηρίξω". Αν επικρατήσει το Ναι, "θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας". Όμως, πρόσθεσε, "τη σφραγίδα στις εξελίξεις θα τη βάλει ο λαός". "Με ένα ισχυρό, μεγάλο Όχι, με έναν σεισμό την Κυριακή, ισχυροποιείται η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης και της χώρας".
Καθαρό μήνυμα Τσίπρα για το δημοψήφισμα
Ακόμη ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε "ανοιχτός" σε ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και, μένοντας πιστός στον στόχο της κυβέρνησης για μια άλλη συμφωνία, δήλωσε πως "αν δοθεί βιώσιμη λύση, έστω και στο παρά πέντε, θα την πάρω".
* "Αν δοθεί βιώσιμη λύση, έστω και στο παρά πέντε, θα την πάρω"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου