Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Οι φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλοδημοσιογράφοι, τα γυρίζουν τώρα

Σπάσε πλάκα να σκάσει μύτη και κανένας Λαζόπουλος να μας πει ότι πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ !!!

Μόχθησαν να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, για να απαλλάξει την Ελλάδα από τα μνημόνια, αλλά όταν ο Τσίπρας έκανε αυτό για το οποίο τον ψήφισαν, άρχισαν να αλλάζουν το τροπάριο. Δείτε την Έλλη Στάη και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σήμερα:


Η ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ site ΤΗΣ THETOC

Ήρθε η ώρα του μεγάλου ΝAI και του μεγάλου ΟXI λοιπόν για τον καθένα μας. Και για να μην πάμε μοιραίοι και άβουλοι στα Σούσα, κάπου που δεν ξέρουμε δηλαδή, για να μην πάμε μοιραίοι και άβουλοι στις ουρές, σε μια Ελλάδα που δεν αξίζει σε κανέναν μας, πρέπει να δούμε καθαρά τι είναι αυτό, που σε διαδικασία κατεπείγοντος δημοψηφίσματος μας βάζει η κυβέρνηση να απαντήσουμε. Μας βάζει να απαντήσουμε χωρίς όμως να μας εξηγεί επαρκώς. Οι μελοδραματικοί τόνοι που απευθύνονται στο συναίσθημα των Ελλήνων, με απειλές και κατάρες κατά των απανταχού κακών, δεν αποτελούν καμία πειστική απάντηση για το μέλλον μας.

Κι επειδή η κυβέρνηση δεν εξηγεί επαρκώς, οφείλουμε εμείς να δώσουμε μόνοι μας τις εξηγήσεις.

1. Το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε συμφωνία δεν υπάρχει. Γιατί δεν υπήρξε καμία τελική συμφωνία. Προτάσεις συμφωνίας υπήρχαν κι από τις δύο πλευρές του τραπεζιού που έχουν ήδη αποσυρθεί. Και οι δυο προτάσεις, και των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης, έχουν δύσκολα οικονομικά μέτρα. Παρόμοια με αυτά που ζήσαμε την πενταετή περίοδο της κρίσης (να μην ξεχνιόμαστε, τον ΕΝΦΙΑ τον κράτησε χωρίς σκέψη ίσως και χωρίς αιδώ και η σημερινή κυβέρνηση).

2. Η κυβέρνηση μας πρότεινε το ΟΧΙ (στην ανύπαρκτη προς το παρόν συμφωνία) και κατακεραύνωσε το ΝΑΙ.

3. Η κυβέρνηση μας εξήγησε σε τόνους μελοδραματικούς γιατί κατακεραυνώνει το ΝΑΙ στην πιθανή συμφωνία. Στην πραγματικότητα απορρίπτει την όποια συμφωνία, όχι μόνο αυτή που ονοματίζει συμφωνία των δανειστών, αλλά κι αυτή που η ίδια πρότεινε. Αφού αν ήθελε να εγκρίνει την δικιά της πολιτική πρόταση για συμφωνία, θα μας έβαζε αυτή στο δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε για την δικιά της πολιτική βούληση σε μια συμφωνία στην Ευρώπη (Αυτό άλλωστε της ζήτησε το ΚΚΕ στη Βουλή. Να βάλει την δική της πρόταση στην κρίση μας αλλά το αγνόησε επιδεικτικά).

Είναι βέβαιο λοιπόν για κάθε λογικό εγκέφαλο ότι η κυβέρνηση δεν θέλει καμία συμφωνία με την Ευρώπη

Για αυτό ίσως…

4. Η κυβέρνηση απαξιώνει να μας απαντήσει τι σημαίνει το ΟΧΙ που με διθυραμβικούς τόνους μας προτείνει. Κι αφού η κυβέρνηση αποφεύγει οφείλουμε να απαντήσουμε εμείς.

5. Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει καθαρά και ξάστερα έξω από την Ευρώπη, έξω από το Ευρώ, καθ'οδόν προς την δραχμή.

6. Ποια είναι η επόμενη μέρα του ΟΧΙ που προτείνει η κυβέρνηση και σε αυτό απαξιώνουν αν και προκαλούνται να απαντήσουν; Ποιο είναι το σχέδιο για χρηματοδότηση της χώρας μας, για ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας, για κοινωνική πρόνοια; Πολύ απλά δεν μας λένε. Η δημιουργική ασάφεια του κ. Βαρουφάκη των πρώτων μηνών, έδωσε την θέση της στην καταστροφική ασάφεια γύρω από το δημοψήφισμα.

Όλοι πήραμε όμως τη γεύση, από το κλείσιμο των τραπεζών, τις ουρές των πολιτών, το "πάγωμα" κάθε δραστηριότητας της χώρας. Όλοι δυστυχώς είδαμε μια εικόνα από το ζοφερό μέλλον μετά το ΟΧΙ (Και για να μην ξεχνιόμαστε ένας από τους ειλικρινείς κήρυκες της δραχμής κ. Λαπαβίτσας μας έχει περιγράψει την μετάβαση στη δραχμή και με «προσωρινές» ουρές στα δελτία τροφίμων).

7. Μας βομβαρδίζουν με ευθύνες των άλλων, των κακών Ευρωπαίων, του “άθλιου Ντράγκι” που αυτός, λένε, έκλεισε τις τράπεζες. Των απανταχού “συνομωτούντων” εναντίον μας. Ακόμα και αν είναι έτσι, η ευθύνη μας, η μαγκιά μας δεν είναι να στείλουμε την χώρα στις ουρές. Η ευθύνη μας είναι να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη, μπαίνοντας μπροστά όλοι εμείς οι πολίτες για να πάψουν οι εκάστοτε κυβερνώντες να μας λένε ψέματα.

Το τελευταίο μεγάλο ψέμα είναι αυτής της κυβέρνησης κι αυτό το μεγάλο ψέμα είναι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Το ΟΧΙ που κρύβει το έξω από την Ευρώπη, και το μέσα στη Δραχμή. Και τι θλίψη… Δεν τολμάνε να μας το πουν στα τηλεπαράθυρα ούτε αυτοί οι ειλικρινείς εραστές της Δραχμής, που τώρα μας παραπλανούν ότι το ΟΧΙ που μας προτείνουν θα μας κρατήσει στην Ευρώπη.

Πέστε μας λοιπόν την αλήθεια για το ΟΧΙ. Όχι άλλα ψέματα.
Για μας ήρθε η ώρα του μεγάλου ΝΑΙ στην ιστορία μας.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου