Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

"Το μνημόνιο Τσίπρα με τα 8 δις είναι καλό, ενώ των Ευρωπαίων με τα 9 δις είναι κακό μνημόνιο;"

«Ποτέ στην ιστορία του τόπου δεν ορίστηκε υπό δημοκρατικές συνθήκες, μέσα σε πέντε μέρες ένας τέτοιος εκβιασμός: αποφασίστε πού θέλετε να βαδίσει η χώρα», εκτιμά στον...
Alpha 96.5 o Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης ΝΔ.
«Δε μπορούσε ο κ. Τσίπρας, αφού πια έπιασε το μεγαλοφυές αυτό σχέδιο, ότι τα 8 δις το μνημόνιο το δικό του ήταν το καλό μνημόνιο και ότι οι ξένοι μας λένε θέλουμε άλλο ένα δις, αυτό είναι το κακό μνημόνιο; Τότε γιατί έφερε μνημόνιο ο κ. Τσίπρας; Επειδή δεν μπορεί να τα περάσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα; Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Να συζητάμε αν θα βγει η χώρα από την Ευρώπη;», προσθέτει ο βουλευτής της ΝΔ.
Επιπλέον ο κ. Γκιουλέκας εκφράζει την πεποίθηση πως πίσω από το ερώτημα του δημοψηφίσματος κρύβεται το πραγματικό περί παραμονής ή εξόδου της χώρας από το ευρώ και στην Ε.Ε. «Μα τι άλλο είναι; Ξαφνικά όλη η Ευρώπη θα υποκλιθεί στη δύναμη του κ. Τσίπρα επειδή θα πει ο ελληνικός λαός μου είπε αυτό; Πριν πέντε μήνες ο ελληνικός λαός πάλι το ίδιο δεν του είπε; Εκείνος δεν έλεγε ότι θα σχίσει τα μνημόνια με ένα νόμο; Εκείνος δεν έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ; Εκείνος δεν έλεγε ότι θα «κουρέψει» το χρέος; Είδαμε τίποτα απ’ αυτά;», διερωτάται ο κ. Γκιουλέκας.
Τέλος ο ίδιος σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, περί διεξαγωγής καμπάνιας υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα, σημειώνει πως «εμένα με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε στην Ελλάδα. Λίγο με ενδιαφέρει ο κ. Γιούνκερ ή ο κ. Σουλτς τι θα κάνουνε. Ό,τι κι αν λέει οποιοδήποτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «θέλετε ή δεν θέλετε λιτότητα» καταντάει ένας τραγέλαφος, καταρρέει ως επιχείρημα από το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έφερε ένα μνημόνιο δικό του και το πρόσφερε στους Ευρωπαίους με 8 δις μέτρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου