Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τελείωσε το Eurogroup / Νέα πρόταση από την Ελλάδα αύριο / Συζητάμε και την ακύρωση του δημοψηφίσματος

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
Όπως έγινε γνωστό, νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα...
πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί.

Στην αυριανή συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εξετάσουν τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντέισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει και νέα πρόταση.

Ακόμα, ο επικεφαλής του Eurogroup πρόσθεσε ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης θα μπορούσε να συνοδεύεται από αυστηρότερους όρους.

Επίσης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι είναι πολύ αργά για παράταση του προγράμματος που εκπνέει.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, είχε γνωστοποιήσει πως δεν είναι δυνατή η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, ενημέρωσε το κοινοβούλιο της χώρας του ότι υπό προϋποθέσεις η Ελλάδα συζητά την ακύρωση του δημοψηφίσματος.

«H Ελλάδα είπε στους ευρωπαίους διαπραγματευτές ότι είναι έτοιμη να αναστείλει το δημοψήφισμα αν ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και γινόταν μια πρόταση και μια συμφωνία στα προαπαιτούμενα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ  (φωτο) στο κοινοβούλιο της χώρας. 

«Η Ελλάδα μπορεί να αναστείλει το δημοψήφισμα αν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες» σχολίασαν από την πλευρά τους οι Times of Malta. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου