Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τα πήρε πίσω όλα ο Ρουμελιώτης "δεν γνωρίζω δημοσιογράφους που σχετίζονται με το ΔΝΤ, δεν είδα, δεν άκουσα"

Νέες δηλώσεις σχετικά με τους «εκπαιδευόμενους» από το ΔΝΤ δημοσιογράφους έκανε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, επιχειρώντας ...
να μαζέψει τις καταγγελίες που έκανε καταθέτοντας στην επιτροπή αλήθειας για το χρέος.

«Δεν γνωρίζω πως διοργανώνονται και τι λέγονται σε αυτά σεμινάρια και εν πάση περιπτώσει δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι το Ταμείο διοργανώνει αυτά τα σεμινάρια προκειμένου να επηρεάσει», δήλωσε στο STAR ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

"δεν θυμάμαι κανέναν"
Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στο MEGA, έκανε λόγο για συνήθη πρακτική του ΔΝΤ να καλεί δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, ενώ είπε ότι δεν θυμάται ποιους δημοσιογράφους από την Ελλάδα είχε συναντήσει στο δρόμο. Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρχει κάποια οικονομική συναλλαγή, κάποιο όφελος για τους δημοσιογράφους αυτούς απάντησε: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί στο βαθμό που το ΔΝΤ λειτουργεί με διαφάνεια και σίγουρα θα είχε υποπέσει στην αντίληψη των μελών του Δ.Σ. αν υπέκρυπταν οι εκδηλώσεις αυτές κάποιο είδος συναλλαγής» και είπε ότι δεν υπονόησε αυτό το πράγμα στην επιτροπή της βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι καταθέτοντας στην επιτροπή αλήθειας για το χρέος, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης υποστήριξε ότι υπήρξαν δημοσιογράφοι οι οποίοι παρακολουθούσαν «σεμινάρια» στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν. Αντίστοιχα «μαθήματα» γινόντουσαν και στην Ελλάδα, όπως απάντησε, ο κ. Ρουμελιώτης σε σχετική ερώτηση του μέλους της επιτροπής, Λεωνίδα Βατικιώτη.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ανέφερε ακόμη ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.

Η Λίστα δημοσιογράφων που εκπαίδευσε το ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου