Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Στο καναβάτσο ο ...Σαμαράς. Θα απολογηθεί για το 3ο μνημόνιο !

Ο μοιραίος Σαμαράς, αντί να κεραυνοβολεί την κυβέρνηση βρέθηκε πάλι απολογούμενος ! Για πλάκα τον παίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΙοι αφού, σε κάθε συζήτηση ρωτούν τους νεοδημοκράτες :


"δηλαδή εσείς θέλετε να επιβάλλουμε τα μέτρα που μας ζητάνε οι δανειστές;"


Έτσι, ενώ θα τα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, η λαϊκή δυσαρέσκεια θα πέσει στον χάχα τον Σαμαρά, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει να ...υπερασπιστεί με σθένος τους δανειστές και τα δυσάρεστα μέτρα!

Έτσι, τις επόμενες μέρες, θα εμφανίζεται στο λαό, ένας Σαμαράς που κατά την άποψή του θα τρέχει να σώσει τη χώρα από τον γκρεμό και την έξοδο από την Ε.Ε., αλλά στον συνταξιούχο της λαϊκής, θα περάσει το μήνυμα, ότι είναι "ατζέντης των συμφερόντων των δανειστών", που θέλει να επιβάλλει κι άλλο μνημόνιο ! Ο Σαμαράς θα χρεωθεί το μνημόνιο που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ !

Όχι, δεν είναι τόσο καλοί στην  προπαγάνδα οι ΣΥΡΙΖΑΙοι, ο Σαμαράς είναι λίγος. Ολίγιστος. Υπέγραψε πριν καν γίνει Πρωθυπουργός, όταν του ζήτησε η Μέρκελ δέσμευση ότι θα τηρήσει το μνημόνιο, αν και ήταν αντιπολίτευση και το μόνο που θυμάται ο λαός είναι ότι "ήταν συνεχώς στα τέσσερα". Αυτός με το νου του, νομίζει ότι ο λαός εκτιμά τον αγώνα του να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη κι άλλες τρίχες. Ο λαός Αντωνάκη, δεν ψηφίζει με βάση αυτά που θα έχανε αν..., αλλά αυτά που έχασε. Μπορεί με την πολιτική σου να μην έχασε το 80% του εισοδήματός του, όπως πιστεύεις εσύ, αλλά μόνο το 20%, αλλά αυτό που βλέπει ο λαός είναι το 20%. Δεν βλέπει ότι αν πουλούσες τρέλα όπως θέλει ο λαός, θα έχανε το 80%. Το 80% είναι μια υπόθεση και δεν καθορίζει την ψήφο. Το 20% όμως είναι χειροπιαστό, ορατό, πραγματικό και καθορίζει την ψήφο.

Αν ήταν παίκτης λοιπόν ο Αντώνης ο ολίγιστος, θα άφηνε το χρόνο να κυλάει, χωρίς να παίρνει θέση σε τίποτε (όπως ο μέγας λαοπλάνος Ανδρέας Παπανδρέου) και θα έλεγε συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ "εσύ κυβερνάς ρε μάγκα, εμείς περιμένουμε να δούμε πού θα το πας, για να δούμε από ποιό μάγουλο θα σε σφαλιαρίζουμε, γιατί όποια απόφαση κι αν πάρεις εμείς θα είμαστε απέναντι, όσο χρήσιμη κι αν είναι, όπως ακριβώς έκανες εσύ, όλα τα χρόνια".

Αυτά, για τους φίλους μου τους Νεοδημοκράτες ταλαίπωρους, που βρίσκονται συνεχώς απολογούμενοι.

Φώτης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου