Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΑΤΕΙΘ : "Eχουν απόλυτο δίκιο οι σπουδαστές"

«Έχουν απόλυτο δίκιο οι σπουδαστές. Δεν πρόκειται να γίνει καμία μετακίνηση σπουδαστή, αν δεν βρεθεί πρώτα μια λύση» υπογράμμισε στον Alpha 96,5 ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης,
Παναγιώτης Τζιώνας, αναφορικά με την αντίδραση των ενοίκων των εστιών στην πρόσκληση εκκένωσης του κτηρίου μέχρι το Μάρτιο.
«Το Συμβούλιο του Ιδρύματος έχει κάνει κάθε ενέργεια και έχει απευθυνθεί στην προηγούμενη σύνθεση του υπουργείου αλλά και στην τωρινή με έγγραφα με τα οποία ζητάει την αποκατάσταση αυτής της διαδικασίας αλλά σε ορισμένα βήματα που πρέπει να γίνουν σταδιακά.» εξήγησε ο κ. Τζιώνας.
Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, τουλάχιστον, για το πετρέλαιο προκειμένου να ζεσταθούν, έστω οι διαμένοντες στην εστία. «Να λυθεί το πρόβλημα με το πετρέλαιο. Αμέσως εμείς έχουμε, ήδη, κάνει ένα έργο με το οποίο θα απαντλήσουμε τα νερά που είναι μέσα στο λεβητοστάσιο, ώστε δοκιμαστικά να λειτουργήσει ο καυστήρας και άρα να μη χρειαστεί να τραβάνε τόσο ρεύμα. Γιατί το ρεύμα είναι που λιώνει τις καλωδιώσεις. Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να γίνει κάτι το οποίο να θίγει την ασφάλεια αυτών των παιδιών» πρόσθεσε ο κ. Τζιώνας, επισημαίνοντας ωστόσο πως ακόμη δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη πρόταση για να μετεγκατασταθούν οι φοιτητές.
Σε κάθε περίπτωση ο αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε πως εφόσον παρέλθει η 1η Μαρτίου και τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, κανείς δεν θα εξωθήσει τους φοιτητές να εγκαταλείψουν την εστία. Παράλληλα υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με το υπουργείο Παιδείας και με κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να συνδράμουν την επίλυση των ζητημάτων, με πρώτο αυτό του πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου