Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε την χρεοκοπία»…

Από το Μυστήριο
Τα προεκλογικά αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χ.Α. και όλων των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων είχαν πάνω – κάτω το ίδιο σενάριο που περιείχε τις εξής «βέβαιες» παραδοχές.

Ο ελληνικός λαός απαλλαγμένος από τις φοβίες του και τα «τρομοκρατικά» διλήμματα, θα επέλεγε μία κυβέρνηση «θαρραλέα» και «ικανή» να τα βάλει με τους μισητούς ξένους δανειστές. Έτσι, οι μισητοί αυτοί ξένοι δανειστές εμπρός στην βούληση του ελληνικού λαού και την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης, θα υποχωρούσαν ατάκτως και θα αποδέχονταν ασμένως τα δίκαια θέλω της Ελλάδος. Ιδίως η Γερμανία θα έβαζε τα ουρά στα σκέλια, καθώς για πρώτη φορά θα υπήρχε ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται. Να μην ξεχνάμε ότι οι πάντες διακήρυσσαν ότι έχουν σχέδιο έτοιμο, το οποίο είναι τόσο «καλό» που θα γινόταν αποδεκτό ακόμη και από τους κακόπιστους Ευρωπαίους. Τέλος, ότι με την ορμή της νέας κυβέρνησης θα συντάσσονταν οι χώρες του μεσογειακού νότου που επίσης πλήττονται από την κρίση.
Το σενάριο αυτό άρχισε να υλοποιείται άμα την ανάληψη της εξουσίας, με συνεχείς μεγαλόστομες δηλώσεις που συχνά ήσαν αντιφατικές, συνεχή ταξίδια, και μπόλικα εφέ.
Μετά και τη συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη καθίσταται απολύτως σαφές ότι ουδεμία εκ των ανωτέρω παραδοχών, όχι μόνο δεν είναι βέβαιη, αλλά αποκλείεται να εκπληρωθεί. Τα ταξίδια Τσίπρα – Βαρουφάκη είχαν ως μόνο αποτέλεσμα την αλόγιστη σπατάλη αεροπορικών καυσίμων. Οι ξένοι ηγέτες και παράγοντες που συνάντησαν, αρνήθηκαν να υποχωρήσουν έστω κι ένα βήμα στις απαιτήσεις της Ελλάδος. Τα ξένα ΜΜΕ ασχολήθηκαν κατά κύριο λόγο με τις κιτς εμφανίσεις το νέου Υπουργού Οικονομικών (που προδίδουν άνευ άλλου ανασφάλεια και εγωπάθεια). Ουδείς συμφώνησε με την ελληνική πλευρά. Σχέδιο υπάρχει μόνο στην φαντασία των νέων κυβερνώντων, οι δε μεσογειακοί ηγέτες ούτε καν διανοήθηκαν να συμπλεύσουν ταυτιζόμενοι με την «προβληματική» Ελλάδα. Από κοντά και η ΕΚΤ, η οποία με τελεσιγραφική απόφαση στερεί την φθηνή ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες και προκαλεί τριγμούς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Σήμερα, μετά την άκαμπτη και απολύτως αρνητική στάση (η οποία ήταν βέβαιη για τους «κινδυνολόγους») του Σόιμπλε, τα μόνα που κατόρθωσε να ψελλίσει ο πολλά βαρύς νεόκοπος υπουργός οικονομικών ήταν ότι δεν συμφωνήσαν ούτε καν ούτε διαφωνούν, και ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε την χρεοκοπία»…
Δηλαδή ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχεται πια ότι υφίσταται σοβαρή πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας και ότι η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει να την αποφύγει. Οι «γενναίες» δηλώσεις περί σκληρής διαπραγμάτευσης πάνε πια περίπατο, αφού ουδείς Ευρωπαίος θέλει να διαπραγματευθεί.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι, είναι προφανές ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Αλλά ας μην είμαστε «κινδυνολόγοι». Η ελπίδα (να αποφύγουμε την χρεοκοπία) έρχεται…
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ
ed-mysterious.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου