Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν χθες οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Η φετινή διοργάνωση απέδειξε...
με τον καλύτερο τρόπο την ενότητα του χώρου, αφού για πρώτη φορά, υπήρξε συνδιοργάνωση. Ειδικότερα η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης. το σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και το σωματείο μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία», ένωσαν τις δυνάμεις τους.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής αναφέρθηκε επιγραμματικά στα προβλήματα του χώρου.
« Κάποιοι έχουν συμφέρον να κλείσουν οι λαϊκές ή να γίνουν μικρότερες. Προσπάθησαν και στο παρελθόν αλλά δεν τα κατάφεραν. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. », ανέφερε.
Εξήγησε πως είναι απαραίτητη η παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να λυθούν αυτά τα ζητήματα, ενώ ζήτησε και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Τους θέλουμε όλους κοντά μας ως συνεργάτες. Γιατί οφείλουν να υπερασπιστούν αυτό που είναι οι λαϊκές αγορές. Ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές», πρόσθεσε.
Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η νεοσύστατη διεύθυνση λαϊκών αγορών. Όπως είναι γνωστό ο οργανισμός λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης καταργήθηκε και από τις 1-1-2015 οι αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί στην περιφέρεια.
« Μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει μία ευρύτερη σύσκεψη των φορέων για να εξεταστούν τα ζητήματα», συμπλήρωσε.
Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε, πως τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο του οργανισμού λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης και πλέον βρίσκονται στην περιφέρεια, θα διατεθούν για έργο που θα αφορά τις λαϊκές αγορές.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Σάββας Αναστασιάδης που εξέφρασαν την συμπαράσταση τους προς τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές. Ακόμη παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας και περιβάλλοντος Θεοφάνης Παπάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας για θέματα λαϊκών αγορών Μιχάλης Χριστόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λαγκαδά υπεύθυνος για θέματα εμπορίου Γιάννης Κολασίδης, ο εκπρόσωπος του δήμου Αμπελοκήπων Βασίλης Μανωλόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ Νίκος Τσεμπερλίδης και ο διευθυντής του καταστήματος ΙΚΑ πύλης Αξιού Γιώργος Τσαχιρίδης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλόουν και ξυλοπόδαρους που ανέλαβαν να ψυχαγωγήσουν τους μικρούς μας φίλους.

Φωτο:
Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου