Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σόιμπλε μας έβαλε άγριο χέρι...

Πιό σκληρός απ΄ότι περιμέναμε ο Γερμανός : 
"από δικές σας παραλείψεις φτάσατε σε αυτά τα χάλια"
Όταν ο Βαρουφάκης του είπε ότι "πρέπει να γίνει σεβαστή η εντολή των Ελλήνων ψηφοφόρων", ο Σόιμπλε πέταξε το δηλητήριο και απάντησε:

"το ίδιο ισχύει και για τους δικούς μας ψηφοφόρους"


«Συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν διαφωνίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, επιμένοντας ότι προέχει η τήρηση των δεσμεύσεων και των συμφωνιών και πως απαραίτητη προϋπόθεση για την εμπιστοσύνη είναι η αξιοπιστία.
Ο κ. Σόιμπλε δεν έκρυψε τον σκεπτικισμό του για κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τόνισε ότι αν οι υποσχέσεις δίνονται σε βάρος τρίτων, πιθανόν δεν είναι ρεαλιστικές
Αν και παραδέχθηκε ότι έχει υπάρξει πρόοδος στην Ελλάδα, την οποία σέβεται, συμπλήρωσε ότι μένουν πολλά να γίνουν ακόμα, καθώς τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί και αυτό δεν το παραβλέπει κανείς.
Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια γιατί λόγω δικών της παραλείψεων βρίσκεται σε δυσκολία. Εξέφρασε δε την άποψη ότι δεν έφταιγε άλλος, αλλά το ότι η Ελλάδα επί χρόνια είχε ακολουθήσει μια πρακτική που δεν ήταν βιώσιμη.
Για το θέμα του χρέους είπε ότι πρέπει να αναζητηθούν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις, καθώς είναι μία υπόθεση που «πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί».

Ακόμη, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διάσωσης.
Απαντώντας στη θέση της Ελλάδας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η εντολή των Ελλήνων ψηφοφόρων, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σχολίασε πως το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε..
Τέλος, σημείωσε ότι είναι κοινή ευθύνη όλων να διατηρηθεί ενωμένη η Ευρώπη, πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα δημιουργίας μίας γερμανικής Ευρώπης και πως η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου