Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τώρα χρειάζεται στήριξη η ελληνική κυβέρνηση και ο Τσίπρας

Άσχετα από το τι ψήφισε ο καθένας, αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Αν δεν τα πάει καλά θα έχει αντίκτυπο στη ζωή κάθε Έλληνα πολίτη. Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν δέχεται χτυπήματα από το εξωτερικό με σκοπό να "συνετιστεί", να μη σηκώσει ανάστημα. Έτσι έμαθαν οι Ευρωπαίοι. 
Είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς δημοσκοπήσεις..
που δείχνουν ότι το 80% και πλέον του λαού, συμφωνεί με τους χειρισμούς της, αλλά αυτή τη στήριξη πρέπει να τη βλέπει η κυβέρνηση στην πράξη. Είναι ΕΜΕΤΙΚΟ το φαινόμενο κάποιος να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή να τον "στηρίζει" στις δημοσκοπήσεις και να τρέχει να βγάζει τα λεφτουδάκια του από την τράπεζα. Αυτός είναι ο "προδότης", που τόσο καιρό ψάχνουμε στην Ελλάδα κι όχι ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας.

η κυβέρνηση αυτή δεν ψηφίστηκε για να απενοχοποιήσει τα μνημόνια και την τρόικα βαφτίζοντάς τα "πρόγραμμα" και "θεσμοί"

Δεν νοείται να θες αριστερή κυβέρνηση και να μην καταλαβαίνεις ότι η ριζική ανάταξη της οικονομίας και η αλλαγή του κράτους δεν θα γίνει με μαγικά. Θα γίνει με επώδυνες αλλαγές, θα περάσει από χίλια κύματα, αλλά στο τέλος θα γίνει. Με την προϋπόθεση, εσύ ο "προοδευτικός" , ο "αριστερός", ο "αντιδεξιός", που έβριζες τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να στηρίξεις στην πράξη αυτή την κυβέρνηση. 
Όχι να τη βλέπεις σαν έναν υπάλληλό σου που τον διόρισες για να σε βολέψει στο δημόσιο.

Δεν υπάρχει πιο ΕΜΕΤΙΚΟ είδος πολίτη από τον δημόσιο υπάλληλο που έγινε φανατικός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ από υστεροβουλία να μη χάσει κάτι από το μισθουλάκο του, κι όταν η κυβέρνησή του, του ζητά υπομονή και στήριξη στην πράξη, να τρέχει να κρύψει τα λεφτουδάκια του στο στρώμα.
Με αυτή τη μίζερη μικροαστική συμπεριφορά η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Αυτά ως προς τις ευθύνες των πολιτών.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μία και μοναδική και την υπενθύμισε με πολύ μεγάλη σαφήνεια ο Μανώλης Γλέζος. Η κυβέρνηση αυτή δεν ψηφίστηκε για να κοροϊδέψει τον κόσμο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, ούτε για να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το 90% του προγράμματός της, ούτε να ψάχνει για ΓΕΛΟΙΕΣ δικαιολογίες ότι "παρέλαβε καμμένη γη", ούτε να μας λέει ότι αυτά που παρουσίαζε προεκλογικά ως "πρόγραμμα των πρώτων ημερών" να μας λέει αναίσχυντα ότι θα γίνουν, αλλά "σε βάθος τετραετίας".

Ψηφίστηκε για να κάνει σαρωτικές αλλαγές, να απαλλάξει τη χώρα από τον εθισμό της "δόσης" και να αναδιανείμει τον εθνικό πλούτο. Με πολύ απλές κουβέντες, να φορολογήσει επιτέλους στην πράξη τους έχοντες και κατέχοντες. Στην πράξη. Να καταλάβει ο λαός τη διαφορά. Να μάθει ΕΜΠΡΑΚΤΑ πόσα πλήρωσε σε φόρο εισοδήματος το 2013 η κ.Γιάννα Αγγελοπούλου π.χ. και πόσα το 2015 ή το 2016. Με αριθμούς, με νούμερα, για να πειστεί ο κόσμος, ότι  ΚΑΙ οι πλούσιοι πληρώνουν επιτέλους.

Να πει αυτή η κυβέρνηση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πόσα ΑΚΡΙΒΩΣ χρήματα εισέπραξε από τους 10 πρώτους της λίστας Λαγκάρντ.

Πόσα ακριβώς πλήρωσαν οι "ολιγάρχες" των media το 2013 και το 2014 και πόσα το 2015 και το 2016.

Με αριθμούς και με ακρίβεια. Από θεωρίες χόρτασε ο ελληνικός λαός. Νούμερα* θέλουμε. 

Β.Π. makpress
...
*αριθμούς, όχι "νούμερα" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου