Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη: 2 χρόνια φυλακή και 12.000 ευρώ πρόστιμο για κακοποίηση σκύλου

Ευτυχώς η δίκη του γινόταν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, γιατί αν γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (το πιο σκληρό δικαστήριο του κόσμου) τα ισόβια δεν τα γλίτωνε!

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε στις 11 Φεβρουαρίου τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου για την παθητική κακοποίηση του ζώου με ποινή φυλάκισης δύο χρόνια με αναστολή και 12.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Την καταγγελία εις βάρος του άνδρα κατέθεσε στις 10 Φεβρουαρίου στο Α.Τ. Λαγκαδά ο Μπέκα Αντωνιάδης πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Μενεμένης Θεσσαλονίκης «Ε.Σ.Π.Α.Ζ. ΑΡΤΕΜΙΣ».

Μια γυναίκα που πέρασε από την αγροτική περιοχή όπου ήταν δεμένο το ζώο λίγο έξω από τον Λαγκαδά είδε το σκυλί εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και με εμφανή τα δερματικά προβλήματα του προβλήματα και για την κατάσταση του ενημέρωσε το σωματείο.

Ο κ. Αντωνιάδης, αφού επισκέφτηκε το σημείο όπου ζούσε αλυσοδεμένο το ζώο αρκετές φορές – τραβώντας παράλληλα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι το σκυλί ζούσε έτσι διαρκώς – κάλεσε την Αστυνομία στις 10 Φεβρουαρίου έχοντας μαζί του και δύο ακόμα μάρτυρες.

Γείτονες υπέδειξαν το σπίτι όπου μένει ο ιδιοκτήτης του σκυλιού και οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Α.Τ. Λαγκαδά στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση στον κ. Αντωνιάδη και γι’ αυτό και ο πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου κρατήθηκε στο Α.Τ. ενώ την επόμενη μέρα και οι δύο οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία και στη συνέχεια στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο μετά την καταδίκη του ιδιοκτήτη του ζώου αθώωσε τον πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Μενεμένης Θεσσαλονίκης «Ε.Σ.Π.Α.Ζ. ΑΡΤΕΜΙΣ» για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Το σκυλί κατασχέθηκε προσωρινά με εισαγγελική διάταξη και δόθηκε στο σύλλογο. Μάλιστα μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, η οποία και διαπίστωσε ότι το ζώο πάσχει πέρα από τα δερματικά του και από λεϊσμανίωση.

Το σκυλί είναι περίπου τεσσάρων ετών και το βιβλιάριο υγείας του «έδειξε» ότι είχε εμβολιαστεί όταν ήταν κουτάβι. Φυσικά δεν είχε τσιπ ούτε είχε εμβολιαστεί για να προστατευτεί από τη λύσσα και τις άλλες ασθένειες.

Πηγή: Θεσσαλονίκη: 12.000 ευρώ και 2 χρόνια ποινή φυλάκισης με αναστολή για την κακοποίηση του σκύλου του | www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου