Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκοψε Ματθαιόπουλο, Ζιαμπάζη, Χαλιαμπάλια


Συνολικά, 19 υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης θα αναμετρηθούν στις δημοτικές εκλογές, καθώς δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον ....
Αρτέμη Ματθαιόπουλο, «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον δήμο Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάζη και «Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια.


Το makpress παρουσιάζει ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

.....
Κατ' ακολουθίαν, οι γραπτές δηλώσεις κατάρτισης συνδυασμών υποψηφίων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Συμβούλων των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρέπει να γίνουν δεκτές και ν' ανακηρυχθούν ομόφωνα όλοι οι συνδυασμοί που δηλώθηκαν για τις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στο Δήμο αυτόν, πλην των συνδυασμών 
1) «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», 
2) «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και 
3) «ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», 
οι οποίοι δεν πρέπει να ανακηρυχθούν για τις προκείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθόσον οι δηλώσεις κατάρτισής τους κρίνονται ως απαράδεκτες σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 1 στοιχ. β και παρ. 9 περίπτωση 5 ν. 3852/2010, όπως το άρθρο 18 αντικαταστάθηκε με το άρθρο 14 ν. 4555/2018 και ισχύει στην προκειμένη περίπτωση (άρθρο 44 παρ. 2 και 3 ν. 4555/2018), δηλονότι, άπαντες οι ως άνω συνδυασμοί υποψηφίων Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ όφειλαν κατά νόμο να περιλάβουν, στις σχετικές, γραπτές, δηλώσεις τους, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για το σύνολο των εκλογικών περιφερειών που αποτελούν το Δήμο Θεσσαλονίκης, ήτοι της δημοτικής ενότητας της Θεσσαλονίκης και της δημοτικής ενότητας της Τριανδρίας (βλ. άρθρο 25 στοιχ. β σε συνδυασμό με άρθρο 1 αριθμ. 19 Α1, άρθρο 18 παρ. 1 στοιχ. β και παρ. 9 περ. 5 ν. 3852/2010), στις γραπτές δηλώσεις κατάρτισής τους, όπως προκύπτει από την επισκόπηση αυτών, έχουν περιλάβει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μόνο για την εκλογική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας της Θεσσαλονίκης και όχι και για την εκλογική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας της Τριανδρίας.


Τι απαντούν οι "κομμένοι"

Οι κομμένοι απάντησαν ήδη ότι θεωρούν πως ο Δήμος Τριανδρίας ενσωματώθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης και άρα δεν έχουν υποχρέωση να κατεβάσουν χωριστά υποψήφιους για την Τριανδρία. Δεν συμφωνούν με την άποψη του Πρωτοδικείου για την ύπαρξη συνδυασμού άρθρων όπως αναφέρει το Πρωτοδικείο (βλ. άρθρο 25 στοιχ. β σε συνδυασμό με άρθρο 1 αριθμ. 19 Α1, άρθρο 18 παρ. 1 στοιχ. β και παρ. 9 περ. 5 ν. 3852/2010)