Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος για να ΜΗΝ περάσει η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Δεν ψηφίζει την κύρωση της επαίσχυντης «Συμφωνίας των Πρεσπών», όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.
Πέραν της δέσμευσής του, που έγινε και επισήμως από το βήμα της Βουλής, αίσθηση προκάλεσε σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους η επικαιροποίηση της πρότασής του για ομαδική παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μπλοκαρισθεί η Συμφωνία!

Είναι μια πρόταση που είχε κάνει και το περασμένο καλοκαίρι ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια πρόταση-μπλόκο στη Συμφωνία, που επιτυγχάνεται-υπάρχει, ακόμη το χρονικό περιθώριο λίγων ημερών- αν οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών και δη οι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατόπιν συνεννόησης αναλάβουν την πρωτοβουλία της ταυτόχρονης παραίτησης των βουλευτών αυτών καθώς και των αναπληρωματικών τους. Από εκείνη την στιγμή η χώρα οδηγείται πάραυτα σε εκλογές….

Επίσης από του βήματος της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για να θεμελιώσει την αποτελεσματικότητα της πρότασης για παραίτηση των Βουλευτών, επικαλέσθηκε το άρθρο 51, παράγραφος 1 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί η Βουλή να λειτουργεί με λιγότερους από 200 βουλευτές.

«Αυτή είναι η καθαρή λύση που θα ακυρώσει την παράδοση της Μακεδονίας μας στους σφετεριστές της ιστορίας και της Ελληνικότητάς της», τονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος και συμπληρώνει:

«Η πρότασή μου βρίσκεται σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι και είναι μια απάντηση στους σπεκουλαδόρους, που αμφισβητούσαν την συγκεκριμένη πρόταση.
Όσον αφορά εμένα δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα εγκαταλείψω μία καρέκλα αφού το ίδιο έκανα εγκαταλείποντας το 2012, υπουργική καρέκλα που είχα στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αρνούνται …. Ξεχνώντας ότι είναι αιρετοί που σημαίνει ότι είναι στην κρίση του λαού, αφού αυτός δίνει και αυτός αφαιρεί τις καρέκλες.

Αντί λοιπόν ν ’ ασχολούνται παραπλανητικά με μένα, αγνοώντας την ουσία της πρότασης, είναι ν’ απορεί κανείς για τον λόγο που δεν στρέφονται στους αποδέκτες της, οι οποίοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικοί. Στην μία πλευρά είναι εκείνοι που ό,τι λένε το εννοούν και στην άλλη όσοι έχουν το «όπλο» της ομαδικής παραίτησης, αλλά δεν το χρησιμοποιούν, γιατί πιέζονται, εκβιάζονται και υποκύπτουν στον διεθνή παράγοντα, που θέλει την «άλωση» της Μακεδονίας μας, για να αποκόψει την Ελλάδα από την ιστορική συνέχειά της και τον πολιτισμό της».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Για εκείνους που αγνοούν την επιστολή Νικολόπουλου ή αν από κάποιους άλλους… παρέπεσε, αξίζει να την ανασύρουμε και να την παραθέσουμε κατωτέρω:
Κύριο
Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

Αν και είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε, πιστεύω πως είναι ανεδαφικό να περιμένει κάποιος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αλλάξει την αλλάξει την ροή των εξελίξεων, οδηγώντας με δραματικό και επικίνδυνο για την χώρα τρόπο στην ακύρωση της συμφωνίας που έχει υπάρξει μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Επίσης, είμαι πεπεισμένος πως ούτε ενδεχόμενη πρόταση μομφής που όπως πληροφορήθηκα σκέφτεστε κατά της κυβέρνησης, θα προκαλέσει κάποιο απτό και πρακτικό αποτέλεσμα.

Εντούτοις, υπάρχει ένα, ύστατο, κοινοβουλευτικό και θεσμικό «όπλο» το οποίο εσείς και μόνο εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφόσον πραγματικά πιστεύετε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι εθνικά ζημιογόνα και γι’ αυτό πρέπει, πάση θυσία, να ανατραπεί.

Και το «όπλο» αυτό είναι… η παραίτηση των βουλευτών.
Ζητείστε τις παραιτήσεις του συνόλου των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ζητείστε το ίδιο ακριβώς να πράξουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές που δεν επιθυμούν την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία», αλλά και «Μακεδονικής γλώσσας» όπως και «Μακεδονικής εθνότητας» στη γείτονα χώρα.

Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είστε ο μόνος που μπορείτε να το κάνετε και να σύρετε τις εξελίξεις.
Σας καλώ να το τολμήσετε.

Και σας δηλώνω ότι σε αυτή την περίπτωση, δεδομένη θα είναι και η δική μου παραίτηση από την θέση του Βουλευτή.
Νομίζω ότι οι στιγμές και οι περιστάσεις απαιτούν δραστικές και αποτελεσματικές δράσεις και όλοι κρινόμαστε από όσα κάνουμε ή… δεν κάνουμε.

Μετά τιμής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Ανεξάρτητος Βουλευτής
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος