Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Αντι-ρωσική υστερία

Η Ρωσική Ομοσπονδία πάντα τασσόταν υπέρ της επίτευξης μιας αμοιβαίως συμφέρουσας μεταξύ των Σκοπίων και της Αθήνας για την κρατική ονομασία χωρίς τις πιέσεις από έξω και .....
την επιβολή τεχνητών χρονικών ορίων, η οποία η συμφωνία θα αντικατόπτριζε τη βούληση των δύο λαών, θα βασιζόταν στην ευρεία κοινωνική αποδοχή και αδιάβλητο συνταγματικό και νομικό θεμέλιο. Δεν έγινε. Η συμφωνία των Πρεσπών οδήγησε σε ένα βαθύ χάσμα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Προφανώς η συμφωνία βρίσκεται μακριά από συμφέροντα στήριξης της ειρήνης και ασφαλείας στα Βαλκάνια και λειτουργεί αποκλειστικά ως εργαλείο εσπευσμένης ένταξης της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ.

Είναι προφανείς οι αβάσιμες κατηγορίες της σειράς κατά της Μόσχας που αποσκοπούν στην κλιμάκωση της αντιρωσικής υστερίας. Προφανώς ως συνήθως δε θα παρουσιαστούν κάποιες αποδείξεις που να μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα λόγια του Ζάεφ, αλλιώς θα το είχαν κάνει ήδη. Εν τω μεταξύ οι δυτικές χώρες απροκάλυπτα αναμειγνύονται σε εσωτερικές υποθέσεις της Π.Γ.Δ.Μακεδονίας, προφανώς είναι κάτι φυσιολογικό κατά την άποψή τους.

Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος ρωσικού Υπ.Εξ.