Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Πυρκαγιές: Πώς θα είναι η εικόνα της "ενημέρωσης" σε 10 μέρες

Γράφει ο Φώτης Μακρίδης

-Σε 10 μέρες το πολύ θα έχει πάψει κάθε ειδησιογραφία για τους θανάτους από τις πυρκαγιές, με εντολή .....
διευθυντών ενημέρωσης, ιδιοκτητών ΜΜΕ κ.λ.π.

-Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα ποτίσει με τόνους δηλητήριο την κοινή γνώμη, με θεωρίες συνωμοσίας και θα βγει στην αντεπίθεση, με όλο τον επικοινωνιακό μηχανισμό της, ώστε να αποσείσει τις ευθύνες της και να της ρίξει σε αόρατους εχθρούς που πάντα βολεύουν

-πρόθυμοι δικαστές θα ενισχύουν τα σενάρια συνωμοσιολογίας, ασκώντας φανταστικές διώξεις εναντίον φανταστικών εμπρηστών ή "υπεύθυνων"

-πρόθυμοι προϊστάμενοι θα εφευρέσουν αβελτηρία και ασυνέπεια υπαλλήλων, πυροσβεστών, κλπ, με υπονοούμενα για την πολιτική τους τοποθέτηση ("δεξιοί υπάλληλοι σαμποτάρουν τον κρατικό μηχανισμό, αλλιώς θα προλαβαίναμε")

-πρόθυμοι δημοσιογράφοι θα ρίχνουν πυροτεχνήματα βγαλμένα από τα εγχειρίδια της CIA, για ευθύνες "ακροδεξιών", "μακεδονομάχων", "ρωσόφιλων", "αντισημιτών", "ομοφοβικών"  και το λοιπό ρεπερτόριο των τυράννων της ελίτ

-θα απομονώσουν ηλίθιες δηλώσεις "ακροδεξιών" και "εθνικιστών" και θα τις μεγεθύνουν τερατωδώς, ώστε να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα και να μεταφερθεί η συζήτηση σε κάποια ασήμαντη μπούρδα που έγραψε ένας ηλίθιος "πατριώτης" στο facebook. Αν δεν αρκούν οι δηλώσεις "πατριωτών", θα φτιάξουν ψεύτικες από ψεύτικους πατριώτες του τύπου "η Παναγία μας έκαψε γιατί ο Τσίπρας είναι άθεος, το είπε κι ο Παϊσιος", ώστε να καταστήσουν εκ πλαγίου γραφικές ΟΛΕΣ τις αντιδράσεις (μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά). Το εγχειρίδιο λέει "προσπάθησε να εμφανίσεις ως ηλίθιους όσους σε κατηγορούν. Υπερτόνισε την αντίδραση ενός ηλίθιου, ώστε και η σοβαρή κριτική που σου ασκούν, να ταυτίζεται με κάποιον ηλίθιο ή με κάποιες ομάδες που έχουμε πλήξει πάρα πολύ όπως "παπαδαριό" κ.λ.π.).

-"ρίξε το φταίξιμο στους άλλους, δημιούργησε ενοχές στους κατηγόρους σου". Τη συμβουλή αυτή θα εφαρμόσει σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα προσπαθήσει με τα μέσα επικοινωνίας και τους καθοδηγητές γνώμης που σιτίζει, να εστιάζει στις ευθύνες των ...θυμάτων. "Δεν φταίμε εμείς, εσείς φταίτε που κλείσατε τις παραλίες, εσείς που χτίσατε αυθαίρετα, εσείς που κλείσατε την κυκλοφορία, εσείς που ψηφίζατε ...μνημονιακά κόμματα, που δεν μας άφησαν λεφτά να σας σώσουμε..... κ.λ.π., κ.λ.π."

-όλα τα στελέχη του συριζα και των ανελ, θα μάθουν καλά το ποίημα "ναι, αλλά κι εσείς που ...."

-ο "σοφός λαός" θα πάει τις διακοπές του Αυγούστου και θα βυθιστεί στη ραστώνη

-Το Σεπτέμβριο θα αρχίσει αντεπίθεση παροχών από τον ΣΥΡΙΖΑ

-ο "διεθνής παράγων" θα στηρίξει ξανά αυτή την κυβέρνηση, με όλους τους τρόπους που διαθέτει. Πού ξαναείδε τέτοιους πρόθυμους ΗΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

-Τελικά, η ιερή αγελάδα της ελίτ Αλέξης Τσίπρας, θα καταφέρει να βγει αλώβητος και απ΄ αυτή την (επικοινωνιακή) μάχη, αντιπολιτευόμενος την αντιπολίτευση, αλλά κυρίως με τη βοήθεια του ξένου παράγοντα, που τον στηρίζει με νύχια και με δόντια.