Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ας θυμηθούμε γιατί έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κλεάνθης Γρίβας - Πολύ ενδιαφέρον !

Συγγνώμη ζητάει ο υποψήφιος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γρίβας από όσους τον ψήφισαν


Πληθαίνουν οι αντιδράσεις ενάντια στην ηγεσία του ΣΥΝ.


«Αυγή» 14.04.2004


Μια πρωτοφανούς βιαιότητας δήλωση υβριστικού περιεχομένου κατά του ΣΥΝ και της συλλογικής ηγεσίας του διένειμε χθες από τη Λευκωσία ο Κλεάνθης Γρίβας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη στις τελευταίες εκλογές. Η δήλωση με τίτλο "Καταγγελία του Κλεάνθη Γρίβα κατά της απόφασης του ΣΥΝ να πει 'Ναι' στον κ. Μίλερ" αναφέρει τα εξής:| Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής του "Συνασπισμού" αποφάσισε (στις 13.4 και 14.4, αντιστοίχως) να συμπαραταχθεί με το εθνικά, πολιτικά και ηθικά μειοδοτικό "ΝΑΙ" στο επικείμενο κρίσιμο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 στην Κύπρο, που βρίσκει αντίθετο το 80% των πολιτών τόσο της Κυπριακής όσο και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κι αυτό ακριβώς ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι ήταν εγκληματικό λάθος η απόφαση ορισμένων ανεξάρτητων αριστερών (όπως ο υπογράφων) που, στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προσπάθησαν με τις μικρές, αλλά αποφασιστικής σημασίας, δυνάμεις τους να κρατήσουν κοινοβουλευτικά ζωντανό έναν ΝΕΚΡΟ δήθεν αριστερό πολιτικό οργανισμό. 

Οι 4.500 πολίτες που με ψήφισαν ως υποψήφιο συνεργαζόμενο με το "Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς" στην Α' Θεσσαλονίκης (και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε ο "ΣΥΝ" -και όχι ο "ΣΥΡΙΖΑ", όπως αποδείχτηκε- να ξεπεράσει το όριο του 3% και να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση), είναι αμφίβολο αν θα ψήφιζαν ποτέ "ΣΥΝ". Συναισθανόμενος το συντριπτικό βάρος του τραγικού τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν αυτοί οι πολίτες από την πλειοψηφία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ, με τη διαμεσολάβησή μου, αισθάνομαι την υποχρέωση: 

1) Να καταγγείλω την ηγετική ομάδα του "ΣΥΝ" γιατί με το εθνικά, πολιτικά και ηθικά μειοδοτικό "ΝΑΙ" που υιοθέτησε, λειτούργησε ως κατώτερο υπαλληλικό προσωπικό του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και όχι ως ηγεσία ενός αριστερού πολιτικού οργανισμού. 

2) Να δηλώσω ότι η επαίσχυντη απόφαση για το "ΝΑΙ" του ΣΥΝ εκφράζει μόνο την πλειοψηφία της ηγετικής του ομάδας που την πήρε (η οποία απαρτίζεται από διάφορους ψευτο-προοδευτικούς σοβαροφανείς "εισαγγελίσκους" και τους συν αυτώ "σιτιζόμενους" σε διάφορα πρυτανεία). 

3) Να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες που με ψήφισαν, για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η ψήφος τους από την εν λόγω πλειοψηφία της ηγετικής ομάδας του "ΣΥΝ". Μ' αυτή την επαίσχυντη απόφαση, ο ΣΥΝ έχασε την ευκαιρία να εκφραστεί ως αριστερός πολιτικός οργανισμός και να βάλει το λιθαράκι του στην πρώτη πολιτική ήττα της αμερικανικής αυτοκρατορίας μετά την ανατροπή του διπολικού κόσμου. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η κ. Δαμανάκη και οι όμοιοί της, αλλά χωρίς εμάς.

 Με αηδία, Κλεάνθης Γρίβας Ψυχίατρος