Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

"Είναι παραμύθι ότι ο Γλέζος κατέβασε τη Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη"

Το επιχείρημα όσων ανοήτων τυφλωμένων από εμφυλιοπολεμικό μίσος δεν εννοούν να αποδεχθούν μια ιστορική πραγματικότητα, είναι ότι "δεν ήταν δυνατόν να ήταν ανηρτημένη, να κυμάτιζε η Γερμανική σημαία στην Ακρόπολη τα μεσάνυχτα".
Σύσσωμος ο τύπος της εποχής φιλοξενεί την επίσημη ανακοίνωση ...
του Φρουράρχου Αθηνών, την επίσημη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Τσολάκογλου και πλείστες άλλες ανακοινώσεις, αλλά ο ανοητολογών εκεί ! "Δεν κυματίζουν οι σημαίες τη νύχτα".
Ε, τότε γιατί έγινε πρώτη είδηση η υποστολή της; Ήξεραν οι Γερμανοί ότι 74 χρόνια μετά, στην Ελλάδα θα υπάρχουν "αριστεροί" που θα "παραμυθιάζουν τον κόσμο" και "ακροδεξιοί" που θα τους "ξεσκεπάζουν";
Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει. Όπως, δεν βλάπτει και η σωστή, ψύχραιμη και αντικειμενική κρίση της ιστορίας. Γλέζος και Σάντας ήταν "εθνικόφρονες" την εποχή εκείνη και η πράξη τους δεν έχει να κάνει με σημερινούς κίβδηλους ορισμούς περί αριστεράς και δεξιάς, παρά μόνο με την αντίθεσή τους στη Γερμανική κατοχή.
Και φυσικά, οι Γερμανοί δεν είχαν καμία χρεία "προβοκάτσιας" ή "στημένης ιστορίας για να κάνουν αντίποινα". Έκαναν ό,τι ήθελαν χωρίς να φοβούνται κανέναν, δεν είχαν καμία ανάγκη να στήσουν επικοινωνιακή φιέστα.
Είναι απολύτως βέβαια, τεκμηριωμένο και ιστορικά εξακριβωμένο ότι η σημαία κυμάτιζε τα μεσάνυχτα και κάποιοι την κατέβασαν. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αν θέλει κάποιος ντε και καλά να αμφισβητήσει κάτι, μπορεί να ισχυρισθεί ότι "ναι μεν η σημαία υπεστάλη, αλλά πώς ξέρουμε ότι δράστες ήταν ο Γλέζος και ο Σάντας;" Σε αυτό δεν υπάρχει απάντηση.
Όπως είναι λογικό, οι δράστες δεν έγραψαν το όνομά τους στον Ιερό Βράχο, ούτε άφησαν φωτογραφίες τους στον τόπο του συμβάντος, αλλά εμφανίστηκαν 8 χρόνια μετά και ανέλαβαν την ευθύνη. Το ότι δεν βρέθηκε κανείς να τους πει "τι είναι αυτά που λέτε ρε, εγώ κατέβασα τη σημαία", προφανώς δηλοί ότι λένε αλήθεια. Αν το έκαναν άλλοι, θα διεκδικούσαν τα εύσημα, μετά την απελευθέρωση, εκτός αν πέθαναν κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Για την ιστορία, η παρ.1 του ανακοινωθέντος:

Η ανακοίνωση του Γερμανού διοικητή την επόμενη μέρα αναφέρει "κατά την νύκτα της 30ης προς την 31ην Μαϊου υπεξηρέθη η επί της Ακροπόλεως κυματίζουσα γερμανική πολεμική σημαία παρ' αγνώστων δραστών. Διενεργούνται αυστηραί ανακρίσεις.Οι ένοχοι και συνεργοί αυτών θα τιμωρηθώσι δια της ποινής του θανάτου"

Προφανώς, δεν θα διέτασσαν αυστηρές ανακρίσεις οι Γερμανοί και θα όριζαν ποινή θανάτου για τους δράστες και τους συνεργούς τους, αν δεν κατέβαζαν τη σημαία.  
Και, την εποχή εκείνη, δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμη το σπορ της....μούφας.
Γλέζος Σάντας σημαία Ακρόπολη : όταν οι πολίτες καταδίκαζαν "ανοήτους εκδηλώσεις"Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.