Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Συνέχιζαν τις μεταρρυθμίσεις με παρότρυνση των Γερμανών. Το άλλο με τον Τοτό;

...Και πέφτει το μάτι μου σε μία απόφαση του τιτάνα υπουργού Βρούτση, όπου διαβάζω.....
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Τράβηξε το μάτι μου  πρωί-πρωί το parakato.gr, όπου γίνεται λόγος για  επιστημονική έρευνα υπό τον τίτλο «Τελικά οι πεθαμένοι κλάνουν» με το ακόλουθο πόρισμα: «Κ. Γλίξμπουργκ: -Η Ελλάδα υπέφερε πολλά - Να δώσουμε μια ευκαιρία στον Τσίπρα... Και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, που επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την Άνγκελα Μέρκελ να αντιμετωπίσει τους Έλληνες «ως ίσους». Σε συνέντευξη που έδωσε στους βρετανικούς «Times», η οποία δημοσιεύεται υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα υπέφερε πάρα πολλά - πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στον νέο μας αρχηγό», ο έκπτωτος μονάρχης δηλώνει πως ελπίζει στις πολιτικές εναντίον της λιτότητας. Ο 74χρονος Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει πολύ σκληρά τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από τους εταίρους της. «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι σκληρή, αλλά θα έπρεπε όλοι να αντιμετωπιζόμαστε ως ίσοι, όχι ως μικρότεροι ή υποδεέστεροι» συνεχίζει. «Αν δεν θες να χάσεις όλη τη χώρα, πρέπει να παραδεχτείς ότι η Ελλάδα έχει πράγματι υποφέρει». «Τον νέο μας αρχηγό»!!!!!. Τί είπε ρε το άτομο!!!

Αφού, πάντως, εχάρην χαράν μεγάλην που άλλος ένας εκ των βασικών υπαιτίων της πολιτικής υποτέλειας και δουλοπρέπειας των ηγητόρων αυτού του δύσμοιρου λαού μάς λυπήθηκε ως μεγάθυμος και οικτίρμων μονάρχις που είναι, θυμήθηκα έναν τυπάκο που έλεγε ότι ο εν λόγω είναι απ’ ευθείας απόγονος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και χαμογέλασα με τη μαλακία που δέρνει μεγάλη μερίδα αυτού του, επαναλαμβάνω, δύσμοιρου λαού, ακολούθως δε άνοιξα τα νομικά μου περιοδικά για ξεφύλλισμα επανερχόμενος, έτσι,  στα τετριμμένα. Και πέφτει το μάτι μου σε μία απόφαση του τιτάνα υπουργού Βρούτση, όπου διαβάζω:
«3.α. Η περίπτωση γ) του άρθρου 4 της υπ’ αριθμ. 29502/85/01−9−2014 (ΦΕΚ Β 2390/08−9−2014) απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αντικαθίσταται ως εξής:
«γ) Κατά την υποβολή των εντύπων του άρθ. 30 παρ. 4 του Ν. 3996/2011, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από την περίπτωση β) της παρ. 1 της υποπαραγράφου ΙΑ.13 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012, την παρ. 1 του άρθ. 80 του Ν. 4144/2013 και την περ. Ι.Α. της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 4225/2014 σε συνδυασμό με την παράγραφο ΙΑ του άρθρου 55 του Ν. 4310/2014:
1. i. Ο εργοδότης υποβάλλει ηλεκτρονικά το έντυπο Ε4 (πίνακας προσωπικού) συμπληρωμένο μόνο ως προς τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη μεταβολή…….»
            Δηλαδή η συγκεκριμένη ρύθμιση χρειάστηκε 5 νομοθετικές διατάξεις μέχρι να «καθίσει». Τόσο προγραμματισμένη είναι η μεταρρύθμιση του κράτους και τόση οξύνοια διακρίνει τους μεταρρυθμιστάς.  
            Και στη συνέχεια διαβάζω επισημάνσεις του καλού περιοδικού: α] Με τον ν. 2839/2000 έχουν επεκταθεί στο επί σχέσει ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του Δημοσίου–ΝΠΔΔ-ΟΤΑ οι περί αδείας αναψυχής διατάξεις που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους.
β] βάσει το άρθρου 89 ΠΔ 410/1988, προκειμένου για  το επί σχέσει ιδιωτικού δικαίου ωρισμένου χρόνου προσωπικό του Δημοσίου–ΝΠΔΔ-ΟΤΑ εφαρμόζονται οι περί αδείας αναψυχής διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τη σύμβαση εξηρτημένης εργασίας.
γ] όσον αφορά στους μισθωτούς των ΟΤΑ, αν η σχέση τους είναι δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου , ισχύει ό,τι και για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ αν είναι ιδιωτικού δικαίου ωρισμένου χρόνου, ισχύει η εργατική νομοθεσία.
            Πρέπει να είναι κανείς άκρως εξειδικευμένος εργατολόγος για να αντιληφθεί με πρώτη ανάγνωση τί θέλει να πει ο ποιητής με δεδομένο ότι η εργατική είναι η πλέον δαιδαλώδης νομοθεσία μας.  Εγώ εξακολουθώ να διερωτώμαι γιατί πρέπει να υπάρχουν τόσων κατηγοριών εργαζόμενοι για τον Δημόσιο Τομέα, εάν η εξήγηση δεν είναι μία και μόνη: «πελατειακό κράτος», το οποίο θα συντρίψουν αυτοί που το έστησαν. Χαχα, χιχιχι, χεχεχεχε, χοχοχοχο!!! 
Τότε είναι που θυμήθηκα και την  κ. Παναρίτη, τέως βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία την 09.02.2012 διερωτάτο με εμφανή αγανάκτηση απευθυνόμενη σε κουφούς: «Πού είναι οι διατάξεις για την πάταξη της πολυνομίας, πού είναι η ανάπτυξη; Μου ζητάτε να διαβάσω 450 σελίδες μέσα σε 24 ώρες; Τί μου ζητάτε; Να ψηφίσω, αν η χώρα θα πτωχεύσει τώρα ή τον Ιούνιο;» Επρόκειτο για συζήτηση επί του σχεδίου του Μνημονίου ΙΙ στην Eπιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Δια την ιστορίαν, η διαμαρτυρομένη κ. βουλευτής τις ψήφισε και τις 450 σελίδες αδιάβαστες και μας έστειλε αδιάβαστους. Όπως κι’ ο Μιχαλάκης ο Δακρυοχοΐδης, ο οποίος, ευτυχώς, μας τελείωσε σε αντίθεση με το χαρτί υγείας, το οποίο εξακολουθεί να διατίθεται άφθονο προς μεγάλη θλίψη της κερα Σοφίας. 
Αδέλφια, εάν δεν παταχθούν η πολυνομία, η γραφειοκρατία, η φοροδιαφυγή και η διαφθορά, ας μην ελπίζουμε σε τίποτε. Είμαστε τελειωμένοι και απλώς περδόμεθα, όπως οι πεθαμένοι!

Υ.Γ.  Κάτι άσχετο, αλλά τόσο σχετικό με τις μεταρρυθμίσεις. Επισημάνθηκε από δημοσιογράφο στον Π. Καμμένο το εξής: Ο Σταύρος Θεοδωράκης σας κατηγορεί για «ακροδεξιά» πολιτική». Και εκείνος απάντησε: «Σας έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι εάν χρειαστώ κάτι, αντί να μιλήσω με τον κ. Θεοδωράκη, θα μιλήσω κατευθείαν με τον κ. Μπόμπολα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας πολύ καλός μάγειρας στο κρητικό του εστιατόριο, αλλά μπορεί, απογοητευμένος από το ότι δεν έγινε κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του, να συνεχίσει να μαγειρεύει κοχλιούς προς τέρψιν των φίλων του». Γουστάρω δικέ μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου