Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Δηλαδή τώρα η Ραχήλ Μακρή θα ψηφίσει υπέρ του "αμετάκλητα και άνευ όρων";

Ασκήσεις μνήμης: Ήταν 8 Νοεμβρίου 2012 όταν η Βουλή των Ελλήνων κλήθηκε να επικυρώσει το μνημόνιο με ονομαστική ψηφοφορία.
Η άγνωστη μέχρι τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, σηκώνεται από τη θέση της και...
ανυψώνει ένα πανό με ένα ΟΧΙ.


Ένα χρόνο νωρίτερα, οι ΑΝΕΛ ανακαλύπτουν ότι ανάμεσα στους όρους της δανειακής σύμβασης υπάρχουν και αυτοί:
3) «Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία .....

4) «Ούτε ο Εγγυητής ούτε οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο απολαύει ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας ή άλλως από δικαιοδοσία, κατάσχεση - είτε πριν είτε μετά τη δικαστική απόφαση .

Οι ΑΝΕΛ ξεκινούν τον ανένδοτο εναντίον των όρων αυτών -άλλωστε αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος της ίδρυσής τους- κι ένας επίσης άγνωστος γιατρός, ο Δημήτρης Αντωνίου, ιδρυτικό στέλεχος των ΑΝΕΛ, ζαλίζει το διαδίκτυο με τις τρίχες του για "μήνυση για εσχάτη προδοσία".

Η Ελλάδα ζει σε ρυθμούς εσχάτης προδοσίας και σχετικά άρθρα και σχόλια πλημμυρίζουν με πρωτοφανή σφοδρότητα το διαδίκτυο. Όποια σελίδα κι αν άνοιγες, όποιο προφίλ στο facebook, έβλεπες αφίσες με "αυτοί είναι οι 173 προδότες βουλευτές", με κρεμάλες , με λαϊκά δικαστήρια για παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και φανατικούς να ουρλιάζουν : "ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ" !

Η άγνωστη Ραχήλ Μακρή γίνεται φίρμα, ο εμμονικός με την εσχάτη προδοσία "γιατρός Αντωνίου" γίνεται το πρόσωπο των ημερών και ο περιπτεράς της γειτονιάς με ρωτάει "είναι αλήθεια ρε Βασίλη ότι θα πάει ο Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία;".

Και η τελευταία γιαγιά έκανε like και share στην "είδηση" ότι θα γίνει δίκη για εσχάτη προδοσία, επειδή αποδέχθηκαν το "αμετάκλητα και άνευ όρων".

Επικοινωνώ με τον "γιατρό Αντωνίου" και του λέω "σταμάτα να γράφεις σαχλαμάρες για δήθεν αποδοχή από τον Άρειο Πάγο της μήνυσής σου. Σταμάτα τις γραφικότητες", βριζόμαστε και τελικά ...ποιός δικαιώθηκε, το ξέρετε. Αν είδατε εσείς δίκη για εσχάτη προδοσία, είδε κι ο εμμονικός γιατρός.

Από τότε, δεν έλλειψε ποτέ από την επικαιρότητα η ρητορική των ΑΝΕΛ για "παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας".

Τώρα, θα ξανάρθει η ίδια ακριβώς σύμβαση για επικύρωση από το Κοινοβούλιο με ονομαστική ψηφοφορία.

Όλοι αυτοί λοιπόν θα καταπιούν όσα κατήγγειλαν μέρα-νύχτα με τόσο φανατισμό;

Ή θα τους δώσουν διέξοδο οι ηλίθιοι της ΝΔ που θα ψηφίσουν υπέρ της σύμβασης, με αποτέλεσμα να απελευθερώσουν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι θα καταψηφίσουν και θα γίνουν ήρωες, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα περάσει από τη Βουλή η σύμβαση;

Και κάτι τελευταίο, που οι περισσότεροι ξέχασαν:
Η τότε αντιπολίτευση ζητούσε να εγκριθεί η σύμβαση με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Είχαν πάρει φωτιά οι συνταγματολόγοι να ψάχνουν τρόπο να ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Το ξεχάσατε, ε;

Αυτά, γιατί δουλειά του υπεύθυνου, ανεξάρτητου πολίτη είναι να μην ξεχνά.

Bonus: Ένα ακόμη ηρωικό ΟΧΙ από τη Ραχήλ


Βασίλης Προκοπίδης, makpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου