Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Και η Σερβία υπέγραψε μνημόνιο με το ΔΝΤ

Και δείτε πώς το σερβίρει η Σερβική κυβέρνηση (επίσημη ανακοίνωση ) :

Η Επιτροπή διευθυντών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έλαβε απόφαση να συνάψει τριετή συμφωνία πρόληψης με τη Σερβία. 
Όπως τονίστηκε από την έδρα της Κυβέρνησης της Σερβίας, η νέα αυτή τριετής συμφωνία δεν προβλέπει νέο δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παραπέρα ενίσχυση του αποθεματικού της Σερβίας σε ξένο συνάλλαγμα, επειδή η Σερβία είναι αρκετά φερέγγυα χώρα. 
Στην ουσία, με σύναψη αυτής της συμφωνίας τα στελέχη της Κυβέρνησης της Σερβίας αναλαμβάνουν για τον εαυτό τους την υποχρέωση, σε συνάφεια με το Νόμο για τον προϋπολογισμό της χώρας για το τρέχον έτος 2015, ότι θα εφαρμόσουν μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, θα υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις και τις αναδιαρθρώσεις στον δημόσιο τομέα και θα λάβουν μέτρα μακροοικονομικής σταθεροποίησης στη χώρα, καθώς, επίσης, και ότι κατά τα τρία ερχόμενα χρόνια το έλλειμμα θα μειωθεί κατά 1,3 ή 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλ. κατά 4,25 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. 
Τον πρώτο έλεγχο που θα πει κατά πόσον έγιναν σεβαστές και κατά πόσον εφαρμόστηκαν στην πράξη οι υποχρεώσεις τις οποίες ανέλαβε η Σερβία θα έπρεπε να επακολουθήσει κατά τα μέσα του μήνα Μαϊου, όταν οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα μεταβούν στο Βελιγράδι και θα εξετάσουν τα πράγματα.

............

Καλό κουράγιο Σέρβοι αδερφοί μας....Η δαγκάνα της παγκόσμιας τραπεζικής χούντας άρπαξε κι εσάς. Ούτε σε 10 χρόνια δεν ξεμπερδεύετε με τους μαφιόζους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου