Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ 5-0

Διαιτητής ο……Βλάσης Γωγούσης
Βρε παιδιά, θα σας πω την…αμαρτία μου !



Δεν ξέρω τι λέτε εσείς γι` αυτόν τον ψηλό με το …ξυρισμένο κεφάλι ( για τον ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ λέμε) , αυτόν που τον άκουσα προχθές στην τηλεόραση να μιλάει στον ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ , τον ΟΛΛΑΝΔΟ τιτλούχο της Ε.Ε. στη γλώσσα την ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ - που λεει και ο Ελύτης- (τον άκουγε μαζί μου ολόκληρη η υφήλιος !).

Μιλούσε κι έλεγε στον Ολλανδό :

« Εγώ ΔΕΝ θα ξαναμιλήσω με τους υπαλλήλους που μας στέλνετε στη Χώρα, με τις γεμάτες τσάντες οδηγίες κι` αριθμούς , αυτούς τους υπαλλήλους που τους λέτε ΤΡΟΪΚΑ , γιατί από τώρα κι` ύστερα εγώ θα ταξιδεύω στις Ευρώπες και θα μιλάω μονάχα με τους ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ μου Υπουργούς των Οικονομικών.

Μεθαύριο μάλιστα – του είπε- ( πάντα στα Ελληνικά τάλεγε και τα μετέφραζε μια διερμηνεύς – πολύ το φχαριστήθηκα !) , μεθαύριο θα καθίσω στις Βρυξέλλες σε ένα στρογγυλό τραπέζι μ` ΟΛΟΥΣ τους άλλους Υπουργούς των Οικονομικών της ΕΕ και θα μιλήσω για τα …..χάλια μας.

Βοήθεια και συμπαράσταση θα τους ζητήσω - τι ευχή , μια οικογένεια είμαστε - ο…..…φίλος στην ανάγκη φαίνεται !».

Είπε και άλλα ο ψηλός στον Ολλανδό ( χρόνια και χρόνια στις Αμερικές και στις Αγγλίες, δεκάδες τα πτυχία του, την Αγγλική σαν μητρική του γλώσσα τη μιλάει αλλά αυτός, εκεί με τις….Ελληνικούρες του- αυτό πολύ μου άρεσε , σας το ξανάπα )

« Δεν θέλουμε του είπε τα 7,5 τα ΔΙΣ ( εδώ τον άκουγα με ανοιχτό το στόμα ) αυτά τα ΔΙΣ που μας τρομάζετε γιατί ΔΕΝ θάχουμε λεφτά για τις συντάξεις του Μαρτίου ( το είπε και ο…συγκυβερνών ο…ΡΩΜΑΝΙΑΣ αλλά του τράβηξαν το αυτί και είπε πως : «το…παίρνει πίσω »!
Και πριν προλάβω να συνέλθω από το ΟΧΙ του ψηλού , αυτός συνέχισε :

«Δεν θέλουμε τα ΔΙΣ που με το ένα χέρι μας τα δίνετε και με το άλλο τα…βουτάτε για...... προπληρωμή των τόκων, εσείς θα ......κλαίτε αν δεν τα δεχθούμε »!

Και κάτι τελευταίο φίλοι αναγνώστες.

Σκέφτομαι πως όταν θα πάει στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις ο ψηλός, δεν θα του πούνε :
« Ελα, βάλε μια υπογραφή , εδώ, κάτω δεξιά , και άλλη μια στη δεύτερη σελίδα , ( γιατί αλλιώς , οι μίζες του…ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ , θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο») κι` αυτός ( ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ) , πάλι θα πει το ΟΧΙ γιατί το όνομά του λείπει απ `τον κατάλογο της …ΜΙΖΑΣ !!
Τον χάρηκα , επίσης , όταν τον είδα να αδιαφορεί που ο τιτλούχος Ολλανδός σηκώθηκε με ύφος απαξιωτικό και με το ζόρι άπλωσε το χέρι του για χειραψία, δεν μίλησε καθόλου στους δημοσιογράφους ο Ολλανδός και …αποχώρησε βουβός με μιά γκριμάτσα ανάμικτη από θυμό και…απορία !!

Γι` αυτό σας λέω:
Σηκώθηκα όρθιος και χειροκροτούσα τον ψηλό , μέσα μου όμως μ` έτρωγε η αμφιβολία :

« θ` αντέξει άραγε έλεγα ή θα μας γίνει σύντομα κι` αυτός «μιά απ` τα ίδια ;»

Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Ξέχασα να σας πω , ο κύριος ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ , ένας από τους χιλιάδες ανθέλληνες Ολλανδούς , αναχωρώντας από το ωραιότερο οικόπεδο της υφηλίου ( την Ελλαδίτσα εννοώ ) ταξίδεψε προς την ιδιαίτερη πατρίδα του – ( μιλάμε για το ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ) , εκεί που οι μισοί κυκλοφορούν μαστουρωμένοι κι` ένα σωρό τσίτσιδες συμπατριώτισσες του στο λιμάνι , επιδεικνύουν τα….ενδότερά τους κλεισμένες μες` σε γυάλινα κουτιά ) .

Σημ. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το άρθρο μου , όμως θερμά θα σας παρακαλούσα :

« Μη βαρεθείτε να σχολιάσετε, να πείτε τη δική σας γνώμη ».


............
διαβάστε μια διαφορετική άποψη εδώ:

Κύριε Βαρουφάκη, η ελληνική οικονομία δεν είναι βιντεοπαιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου