Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Υμνοι Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών - "Διασφαλίζει την πρόοδο, την ασφάλεια και την ευημερία"

 Αναφορά στα Δυτικά Βαλκάνια και την ανάγκη σεβασμού της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την... εισήγησή του στην πρώτη συνεδρία των Συμμάχων στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών.


Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνέχισε, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. 

«Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

(αυτά γράφει το καθεστωτικό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

.............

άρα, ο Πρωθυπουργός είπε:

1. ο σεβασμός στη συμφωνία των Πρεσπών, φέρνει πρόοδο, ασφάλεια και ευημερία. 

2. αν δεν τηρείται η συμφωνία, υποβαθμίζεται η αξιοπιστία για διευθέτηση εκκρεμοτήτων. Άρα, όσο πιο πολύ τηρείται, τόσο λύνονται προβλήματα. Ε, τότε γιατί έλεγες προεκλογικά ότι είναι "κακή συμφωνία"; Αφού μας λες οτι εφόσον γίνουν αυτά που συμφώνησε ο Τσίπρας, όλα θα πάνε καλά!

3. "Τα συμφωνημένα πρέπει να τηρούνται". Ε, άρα είναι καλύτερη η συμφωνία, από το να μην την έφερνε ο Τσίπρας ;

και τελικά τί έγινε;

Ο Σκοπιανός ομόλογός του Μίτσκοσκι, μπήκε στη σύνοδο μιλώντας για "Μακεδονία", όπως είχε προειδοποιήσει τον Μητσοτάκη, ο Μητσοτάκης αμήχανος επανέλαβε τις ίδιες μπούρδες αδυναμίας και οι σύμμαχοί μας ....όχι, δεν σβέρκωσαν τον Σκοπιανό, να τον πετάξουν από τη σύνοδο. Είμαστε γενικά μια ...ξεφτίλα κατάσταση. Θυμηθείτε το άρθρο > 
Πρωθυπουργός Σκοπίων : "Δεν με νοιάζουν οι απειλές Μητσοτάκη ότι θα τα πούμε στο ΝΑΤΟ, γουστάρω απειλές"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου