Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Μίτσκοσκι : Η Ελλάδα δεν σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών ! (Κούλη, πες αλεύρι!)

Μια απίστευτη, άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στο Al Jazeera, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χριστιανός Μίτσκοσκι. Η συνέντευξη θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ! Λέει πολύ, πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Πριν την παραθέσουμε ολόκληρη, αποκωδικοποιούμε:



"Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν μου άρεσε καθόλου η συμφωνία, αλλά ξέρετε πώς πέρασε, με εκβιασμούς, απειλές, χρηματισμούς. Αλλά από τη στιγμή που πέρασε, ισχύει, τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να την καταγγείλουμε." (Προσέξτε ότι λέει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με τον Μητσοτάκη! Σαν να είναι συνεννοημένοι. Βρε μήπως κάποιος τους λέει τι να λένε;)



Και γιατί για τους Σκοπιανούς, η Ελλάδα παραβιάζει τη συμφωνία; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ!

"Θα επαναλάβω το πραγματικό ερώτημα είναι τι έχει κάνει ο νότιος γείτονάς μας. Αναφερθήκατε στην υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της πΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, εκτός από δηλωτική υποστήριξη, δεν έχω δει ποτέ ουσιαστική υποστήριξη, ούτε έχουν νιώσει κάτι τέτοιο οι πολίτες στη χώρα μας"

Τι λέει ο τύπος δηλαδή, που μας εκβιάζει στεγνά;

"Μόνο λόγια είστε ότι θα βοηθούσατε να μπούμε στους ευρωατλαντικούς θεσμούς (ΝΑΤΟ-ΕΕ). Δεν είδαμε ουσιαστική υποστήριξη" !

Τι λέει δηλαδή ο Σκοπιανός εκβιαστής;

Εμείς το εκλαμβάνουμε, ως "δώστε μας λεφτά, για να σεβόμαστε τη συμφωνία" ή ακόμη πιο εκβιαστικά "πρώτα θα μας βάλετε στην Ε.Ε. και μετά θα τηρήσουμε τη συμφωνία" !!!!!


Ρε Κούλη, δεν σου έμεινε ούτε στάλα αξιοπρέπειας;


Ρε Κούλη, πώς τα ανέχεσαι; Είστε συνεννοημένοι με τον Σκοπιανό; Θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς του, για να μας κάνει την ...τιμή, να αποκαλεί τη χώρα του "Σεβέρνα Μακεντονίγια" κι όχι σκέτο "Μακεντονίγια"; Μέχρι πού θα φτάσει η αδιαφορία και η αμηχανία σου, με αυτούς τους εκβιαστές;


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (https://vlada.mk/node/36574)

Μίτσκοσκι: Οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι αμφίδρομος, το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα δεν σέβεται τη συμφωνία των Πρεσπών



Δεν συμφωνώ με τη δήλωσή σας ότι δεν σέβομαι τη σύμβαση των Πρεσπών. Δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτή τη συμφωνία, ξέρετε πώς πέρασε αυτή η συμφωνία στη Βουλή, όταν οι βουλευτές φορούσαν ο ένας τα αυτιά του άλλου, και πριν κρατούνταν και φυλακίζονταν, εκβιάζονταν να ψηφίσουν αυτό που έγινε τότε. Όμως είναι σε λειτουργία, είναι πραγματικότητα. Ο ίδιος είπα πριν από 4 χρόνια ότι αυτή η συμφωνία είναι πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι υπέστη μεγάλες πολιτικές επιθέσεις από την ακροδεξιά ή την αριστερά, όπως θέλετε στη Μακεδονία. Σέβομαι λοιπόν ό,τι περιέχεται στη συμφωνία, όλη η επίσημη, επίσημη, θεσμική επικοινωνία είναι απολύτως με το επίθετο, λέει ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Hristijan Mickoski, σε αποψινή συνέντευξη στο Al Jazeera.

Ο πρωθυπουργός Μίτσκοσκι τόνισε ότι το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί η άλλη πλευρά, δηλαδή η Ελλάδα, δεν σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί το άλλο μέρος δεν σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών και τι έκανε το άλλο μέρος που είναι μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών, εδώ εννοώ τον νότιο γείτονά μας τη Δημοκρατία της Ελλάδας, είπε και πρόσθεσε ότι ο σεβασμός είναι αμφίδρομος δρόμο και ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διπλά μέτρα και μέτρα.

Ο σεβασμός είναι αμφίδρομος, πρέπει να συμπεριφερόμαστε έτσι, δεν πρέπει να έχουμε διπλά μέτρα και μέτρα, πρέπει να έχουμε μια σχέση αρχών, έτσι συμπεριφέρομαι ως άνθρωπος αρχής και θα συνεχίσω να συμπεριφέρομαι έτσι στη ζωή, ασχέτως για το αν αρέσει σε κάποιον αρέσει ή όχι.

Ο Πρωθυπουργός Μίτσκοσκι τόνισε ότι αν αναλυθεί καλά η Συμφωνία των Πρεσπών θα φανεί ότι η πΓΔΜ έχει κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που έχει εκεί, επισημαίνοντας ότι η σχέση από την Ελλάδα δεν είναι ώριμη γιατί εκτός από διακηρυγτική δεν υπάρχει ουσιαστική υποστήριξη. για την ένταξη της πΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Περιμένω μια ώριμη σχέση καλής γειτονίας με τον νότιο γείτονά μας. Αυτός ο τύπος σχέσης δεν είναι ώριμος. Νομίζω ότι αν αναλυθεί και διαβαστεί σωστά το συμβόλαιο, θα φανεί ότι έχουμε κάνει πολύ περισσότερα από όσα είναι υποχρέωσή μας. Όχι μόνο με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και με τον χάρτη δραστηριοτήτων Gantt για την υλοποίησή της. Θα επαναλάβω το πραγματικό ερώτημα είναι τι έχει κάνει ο νότιος γείτονάς μας. Αναφερθήκατε στην υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της πΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, εκτός από δηλωτική υποστήριξη, δεν έχω δει ποτέ ουσιαστική υποστήριξη, ούτε έχουν νιώσει κάτι τέτοιο οι πολίτες στη χώρα μας, για να μην αναφέρω την προσβλητική ρητορική των Σκοπίων, των Σκοπίων, εγώ». Μιλώντας για τη μη υιοθέτηση μνημονίων εντός της Βουλής τα τελευταία 5 χρόνια, είπε ο Μίτσκοσκι.

Ο πρωθυπουργός Μίτσκοσκι υπενθύμισε ότι τα τελευταία 7 χρόνια οι πολίτες ήταν θύματα της υποκειμενικής σχέσης από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, δεν έκανε τίποτα καλό στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Εδώ, αν είμαι εγώ το πρόβλημα τώρα, τι συνέβη τα τελευταία 5 χρόνια. Οι πολίτες της Μακεδονίας και το κράτος, δυστυχώς, είναι θύματα της υποκειμενικής σχέσης τα τελευταία 7 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα καλό στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Εξάλλου, η καταχρηστική στάση μεγάλου μέρους των γειτόνων μας προς τη Μακεδονία, προς τον μακεδονικό λαό, δεν έφερε στην κυριολεξία τίποτα καλό για το μέλλον των πολιτών. Και αυτό που είναι επίσης πολύ σημαντικό και θέλω να αναφέρω είναι ότι περίμενα λίγο παραπάνω από τον νότιο γείτονά μας για το πώς πρέπει να λειτουργήσει αυτός ο αμφίδρομος δρόμος, επεσήμανε.

Ο Πρωθυπουργός Μίτσκοσκι είναι αποφασισμένος και δήλωσε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα λυγίσει την πλάτη, δεν θα επιτρέψει ταπείνωση, αλλά θα οικοδομήσει μια σχέση αρχών που θα βασίζεται σε αμφίδρομο δρόμο, σχέσεις καλής γειτονίας, χτίζοντας γέφυρες και επίλυση εσωτερικών προβλημάτων, γιατί αυτό είναι τι περιμένουν οι πολίτες από αυτή την κυβέρνηση.

Δεν θα λυγίσουμε την πλάτη, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα ταπεινώσουμε τον εαυτό μας, κυματίζοντας στο ένα χέρι τις σημαίες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ και με το άλλο ληστεύοντας τους πολίτες και το κράτος. Θα έχουμε μια σχέση αρχών που βασίζεται σε αμφίδρομο δρόμο, σχέσεις καλής γειτονίας, χτίζοντας γέφυρες και επίλυση εσωτερικών προβλημάτων. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από αυτή την Κυβέρνηση, είναι αποφασιστικός ο Μίτσκοσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου