Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Αδαμίδης για το Fly Over: «Ζητήσαμε την κυκλοφοριακή μελέτη αλλά δεν υπάρχει»

 Για το flyover και την επιστολή που στάλθηκε από την Ένωση Κωνσταντινουπολιτών μίλησε ο γνωστός νομικός, Αλέξης Αδαμίδης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».


«Σαφώς δεν είμαστε περίεργοι και γκρινιάρηδες. Σίγουρα χρειάζεται αναβάθμιση ο Περιφερειακός αλλά το θέμα είναι πως την κάνουμε. Δεν υπάρχει μελέτη κυκλοφοριακή που να λέει ότι θα διευκολύνει την κυκλοφορία της πόλης ούτε μια μελέτη που να λέει ότι δεν θα είναι επιζήμια στην υγεία των ανθρώπων.

Ακόμη, δεν ξέρουμε αν η κίνηση θα είναι η ίδια αν θα λειτουργήσει το μετρό. Δεν θα υπάρχει λιγότερη κυκλοφορία; Θέτουμε λοιπόν ερωτήματα. Δεν θέλουμε να μη γίνει απλά χρειαζόμαστε απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα.

Τέσσερα χρόνια είναι η αρχική εκτίμηση του έργου αλλά δεν ξέρουμε πόσο πραγματικά θα κρατήσει. Πρόσφατα πληρώσαμε αποζημίωση και ρήτρες 85 εκατομμυρίων για ένα έργο που δεν υπάρχει. Η Θεσσαλονίκη αν δεν υπήρχε ο Παπαγεωργίου να κάνει το νοσοκομείο, θα ήμασταν με νοσοκομεία που είχαν γίνει προπολεμικά. Απάντηση δεν πήραμε στην επιστολή μας.

Ζητήσαμε την κυκλοφοριακή μελέτη αλλά δεν υπάρχει. Υπογράφηκε μια σύμβαση το 2022 με την εταιρεία και δεν υπάρχει μια μελέτη που θα διευκολύνει την κίνηση της πόλης. Είναι ντροπή ο Περιφερειακός γιατί είναι κακοσχεδιασμένος. Πάμε να διορθώσουμε το δρόμο αυτό με ένα κακομελετημένο έργο 435 εκατομμυρίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου