Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

ΝΔ : Γιατί ψηφίσαμε το νόμο για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ στο γάμο

Συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στο newsbomb.gr με την Δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου:


Για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Θέλω να υπογραμμίσω, πολύ γρήγορα, τρία σημεία. Γιατί νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο το έχουμε εξαντλήσει, το έχουμε συζητήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στις ερωτήσεις, που οι δημοσιογράφοι μας θέτουν.

Το πρώτο, είναι ότι ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο σημαντικό για μια μερίδα συμπολιτών μας, που ήταν είτε αόρατοι, είτε θεωρούνταν δεύτερης κατηγορίας – ενώ δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας- η ισότητα στον πολιτικό γάμο και τα δικαιώματα των παιδιών.

Χωρίς να υπάρχει καμία απειλή για την οικογένεια, κανένα θέμα για γονέα 1 ή γονέα 2 και καμία, προφανώς, παραβίαση ή κανένας κίνδυνος γι’ αυτό που λέμε πυρηνική οικογένεια.

Γιατί και εγώ προέρχομαι από μια παραδοσιακή οικογένεια και έχω κάνει τη δική μου παραδοσιακή οικογένεια και θεωρώ ότι είναι ό, τι πιο ιερό και ό, τι πιο σημαντικό.

Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - γι’ αυτό έγραψε ιστορία και δεν είναι η πρώτη φορά, δεν είναι το πρώτο νομοσχέδιο, ούτε θα είναι το τελευταίο – είναι ένας Πρωθυπουργός, που αντιλαμβάνεται πλήρως την ευθύνη, όπως θεωρώ ότι πρέπει να την αντιλαμβάνεται ένας επικεφαλής είτε ενός κόμματος, είτε της

Κυβέρνησης και έβαλε αυτά τα οποία πιστεύει, τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνω από το όποιο πολιτικό κόστος ή πάνω από κάποια εσωκομματική ισορροπία και έφερε το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο αυτό ψηφίστηκε. Υπογραμμίζουμε, βέβαια, πως έγινε και με τις ψήφους και των άλλων κομμάτων, αναμενόμενο γιατί δεν είχαμε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Ξέραμε ότι για να περάσει το νομοσχέδιο αυτό θέλαμε τη στήριξη βουλευτών των άλλων κομμάτων. Ήταν μια καλή στιγμή για τη Δημοκρατία μας, το γεγονός ότι με τις ψήφους περισσότερων του ενός κομμάτων πέρασε αυτό το νομοσχέδιο. Μακάρι να έχουμε κι άλλες τέτοιες καλές ειδήσεις στο Κοινοβούλιο. Προφανώς, η Αντιπολίτευση πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να κάνει και σφοδρή κριτική πολλές φορές, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Και το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι, αν δει κανείς λίγο πως ξεκίνησε η ιστορία, το 2016 – αν δεν κάνω λάθος – όταν ήρθε το σύμφωνο συμβίωσης είχαν υπερψηφίσει 19 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία ρωγμή, η Νέα Δημοκρατία έχει την πιο συμπαγή, την πιο αρραγή Κοινοβουλευτική Ομάδα από όσο θυμάμαι εγώ. Μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που έχει πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις αυτά τα χρόνια σε περιόδους πολλών εισαγόμενων κρίσεων. Πέρασαν, λοιπόν, τα χρόνια και επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2024, εισηγείται η Νέα Δημοκρατία με 107 βουλευτές της να υπερψηφίζουν τον πολιτικό γάμο και την ισότητα στα δικαιώματα των παιδιών ως προς ζητήματα υιοθεσίας. Περνάει το νομοσχέδιο αυτό και νομίζω ότι φαίνεται ότι αυτή η πάροδος των ετών έχει ωριμάσει πολύ τη Νέα Δημοκρατία, την έχει μεγαλώσει γιατί δεν είναι μόνο τα ζητήματα δικαιωμάτων. Η Νέα Δημοκρατία ασκεί και μια πολύ στιβαρή και δίκαιη πολιτική σε πολλά άλλα θέματα, όπως είναι τα εθνικά, τα ζητήματα ασφάλειας. 

Ξέρετε, δε νομίζω, λοιπόν, ότι είναι η Νέα Δημοκρατία το κόμμα το οποίο υπέστη ρωγμή.

Και η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνίστησε, σεβόμενη πλήρως την αντίθετη άποψη, ούσα ειλικρινής από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου