Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Προτού αλέκτωρ λαλήσει.

Πραγματικά, καταντάει αστείο να δικαιώνεσαι με τόση ευκολία σε κάτι και παράλληλα να.... υπάρχουν ακόμη τόσο πολλοί άνθρωποι που να αυθυποβάλουν τους εαυτούς τους βάσει όσων θα ήθελαν να συμβαίνουν και όχι όσων πραγματικά ισχύουν.


Ποιος απαντάει (σαν να σχολιάζει) σε έναν πολιτικό αρχηγό «Εντάξει βρε παιδί μου, γίνονται αυτά» και η ναυαρχίδα διαδικτυακής ενημέρωσης του δημοσιογραφικού οργανισμού στον οποίο εργάζεται δεν το αναφέρει καν, ούτε σαν μια χαριτωμένη στιγμή;

Εκείνη που τόσο πολλοί έχουν θεοποιήσει σαν την επιτομή της ανεξάρτητης φωνής ενώ απλά το αφεντικό της άλλαξε γραμμή και στηρίζει το πρώην «αφεντικό» του συζύγου της για να χτυπήσει τον πρώην προστατευόμενο του που τον πρόδωσε με τις παρακολουθήσεις.

Εντάξει βρε παιδί μου… Όπως ακριβώς θα μιλούσαμε και εμείς με κάποιον φίλο μας…

Σταματήστε να βάζετε το συναίσθημα να καθοδηγεί τη σκέψη σας και όλα θα φαίνονται όπως πραγματικά είναι και όχι όπως φαίνεται να είναι.

Αρχικό κείμενο 13/5/23

(Σημ. Δεν έχω τίποτα απολύτως με την συγκεκριμένη απλά -έτυχε- αυτή να «θεοποιηθεί» τελευταία στα σόσιαλ, αυτή θα γίνει το παράδειγμα.)

Εδώ γελάνε!

Δηκτική ήταν λέει η Ράνια Τζίμα στην εκπομπή μετά το ντιμπέιτ για τους πολιτικούς και πως τους απαντούσαν.

Σοβαρά;
Το ξέρανε όλοι οι δημοσιογράφοι πως έτσι θα γίνει το ντιμπέιτ όμως το δέχτηκαν.

Οπότε συμμετείχαν αυτοβούλως σε όλη αυτή την μικρή παράσταση που έδωσε η αντιπροσωπεία του τσίρκου της βουλής.

Δεν έπαιξαν – προσποιήθηκαν καν τους θηριοδαμαστές σε αυτή την τηλεοπτική σκηνή του τσίρκου που παρουσίασαν στα γάτο-χρυσόψαρα (τους τηλεθεατές) που πληρώνουν εισιτήριο με τη ψήφο τους.

Το να το παίζει λοιπόν θιγμένη μετά γιατί κάνανε όλοι μαζί τους κλόουν των πρωταγωνιστών είναι απλά αστείο.

Δεν μπορούσαν ούτε καν να προσποιηθούν κάποιοι δημοσιογραφική ευθιξία και να σηκωθούν να φύγουν αφού είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων στη διαδικασία.

Ευθιξία που φυσικά την ξέχασε και η συγκεκριμένη όταν δέχτηκε να συμμετάσχει σε όλο αυτό.

Αν την είχε ας έβγαινε να πει πως δεν θα παραστεί, να εξηγήσει δημόσια και τους λόγους και να αφήσει να πάρει κάποιος άλλος/κάποια άλλη τη θέση της.

Οπότε ας αφήσουν τα εκ των υστέρων σχόλια, όπως έκανε η κυρία Τζήμα, που γίνονται απλά για λαϊκή κατανάλωση.

Υ. Γ.
Όσο για τους αγαθούς με τη «δεσμευμένη» στα στεγανά του συστήματος σκέψη που την έκαναν και αδέσμευτη δημοσιογράφο γιατί στρίμωξε τους κυβερνητικούς για τα Τέμπη.

1ον Εργάζεται σε μέσο του Μαρινάκη.
Μαρινάκης που μετά την ιστορία με τις υποκλοπές άλλαξε γραμμή σε όλα τα ΜΜΕ του και έπαψαν να είναι φιλοκυβερνητικά.

2ον Είναι παντρεμένη με τον πρώτο -παρακαλώ- υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο του Τσίπρα και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδη (που καθόλου απίθανο να επιστρέψει κάποια στιγμή παρότι ανήκε στους 53).

Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι τόσο απλά που ένα κι ένα κάνουν δύο.

Άξια αναφοράς και δημοσιογράφος με πραγματική τσίπα (η Τζίμα και η κάθε Τζίμα) θα γίνει αν μπορέσει να γίνεται δυσάρεστη και για πολιτικούς σχηματισμούς για τους οποίους θα έρχεται σε ρήξη με το 1 και το 2.

Σε αναμονή λοιπόν ο τίτλος της…


https://365meres.wordpress.com/2023/05/13/se-anamoni-o-titlos-tis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου