Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Δεσμεύσεις αδεσμεύτων

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Στουρνάρας: οι τράπεζες πρέπει να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. [Με άλλα λόγια: «Νέο ξεπούλημα «κόκκινων» δανείων σε funds ζητά η ΤτΕ». Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 12.05.2023].     Ερώτημα: τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούνται;

Ντόρα: «Βλέπουμε την Ελλάδα και τις ανάγκες της 10-15 χρόνια μπροστά. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν όραμα . Δεν παίζουν με το μέλλον της Ελλάδας και δεν κάνουν απλή κυβερνητική διαχείριση» [Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13.05.2023]. Μια ζωή αυτό κάνει. Να βλέπει μακρυά. Λόγω αυτής τής εμμονικής προσήλωσης ξέχασε να περιλάβει στη δήλωση «πόθεν έσχες»  $1.000.000 μετρητά.

 Πρέσβης των πΗΠΑ στην Αθήνα Τσούνης: «Και με τον Σύριζα θα τα πάμε καλά» είπε στο 8ο οικονομικό φόρουμ των Δελφών [Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ 29.04.2023].

Βαρβιτσιώτης: α] «Η Δυτική Αθήνα μπορεί να κάνει το άλμα στο μέλλον. Τα οφέλη θα είναι πολλά, στις υποδομές, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στον Πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στην Υγεία, στο περιβάλλον, στον αθλητισμό, στον τουρισμό». [Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13.05.2023], β] Σάλος με την αποκάλυψη Βαρβιτσιώτη για την πώληση του Predator στο Σουδάν [εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 23.04.2023].

Δημήτρης Λιότσος, πραγματογνώμων μάρτυς στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι: «Κάποιες στιγμές ένιωθα σαν να ήμουν εγώ κατηγορούμενος». Κατέθετε επί 100 ώρες, αφού είχε υποστεί εκβιασμούς και απειλές από τους ανωτέρους του. Στις διακοπές τής δίκης τον απομόνωναν στο παρακείμενο της δικαστικής αίθουσας μικρό δωμάτιο-αποθήκη των συνεργείων καθαρισμού, για να μην έρχεται σε επαφή με οποιονδήποτε [εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23.04.2023].  

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη ενέργεια και σπουδαίους ανθρώπους… Η πόλη μας χρειάζεται μία νέα προοπτική και ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο…..  Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες  θέλουν … πολιτικές και εκπροσώπους που μπορούν να εγγυηθούν δράση, παρουσία και απτά αποτελέσματα» [Εφημερίδα Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 13-14.05.2023]

Εις απάντηση όλων αυτών αντιγράφω υπερηφάνως σχόλιο πνευματικού μου υιού από το φατσοβιβλίο:

«Κάτι λιγούρηδες λεχρίτες και γλοιώδεις πολιτικάντηδες, συνεχίζουν να προκαλούν άφθονο γέλιο στην περιοχή μας, με τον προεκλογικό αγώνα τους, τόσο με την εν γένει παρουσία τους και τα λεγόμενά τους, όσο και με τους αστείους (και αυτός είναι ο πιο ευγενής χαρακτηρισμός) ντόπιους αυλικούς τους, που τους περιφέρουν από 'δω κι από ‘κεί, νομίζοντας ακόμη, ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν και να μας χειραγωγούν όπως τόσα χρόνια έκαναν.

Δυστυχώς για αυτούς, κάποιοι πλέον γνωρίζουμε...»

    

    Και τελειώνω με την επωδό τού άσματος που τραγουδούσε στο ραδιόφωνο κάθε πρωί ο αείμνηστος Γιάννης Καλαμίτσης: Το προτεκτοράτο δεν φεύγει απ’ τον πάτο.

Σώτος

Υ.Γ. Ένα είναι βέβαιο: όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί μετά την 21.05.2023, δεν θα ξαναδούμε αυθαίρετα, ρουσφέτια, μίζες, απ’ ευθείας αναθέσεις, φοροδιαφυγή και φωτογραφικές διατάξεις νόμων, ενώ Παιδεία και Υγεία θα λειτουργούν άψογα,  η δε Δικαιοσύνη θα είναι απολύτως ανεξάρτητη.  Διατηρώ μία επιφύλαξη για τις τράπεζες.

 

 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου