Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Κίνδυνος για τις εκλογές από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εβραϊκής Openai, Σαμουήλ Αλτμαν, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το περίφημο ChatGPT, που "χαλάει κόσμο", 
δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ την Τρίτη ότι ...η πιθανή ανάμειξη της τεχνητής νοημοσύνης στις εκλογές αποτελεί πηγή «σοβαρής ανησυχίας» προσθέτοντας ότι είναι απαραίητο να μπουν ρυθμιστικές δικλείδες ασφαλείας.


«Εχω άγχος γι′ αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε ο Σαμ Αλτμαν σχετικά με τις εκλογές και την τεχνητή νοημοσύνη, προσθέτοντας ότι χρειάζονται ρητοί κανόνες και θεσμικό πλαίσιο.


Εδώ και μήνες, μεγάλες και μικρές εταιρείες ανταγωνίζονται για να φέρουν στην αγορά την όλο και πιο εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη, επενδύοντας δισεκατομμύρια δολάρια στην κούρσα. Ορισμένοι επικριτές της AI φοβούνται ότι η τεχνολογία θα επιδεινώσει κοινωνικές πληγές, μεταξύ των οποίων η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση, ενώ άλλοι προειδοποιούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να τερματίσει ακόμα και την ίδια την ανθρωπότητα.

Μιλώντας για πρώτη φορά ενώπιον του Κογκρέσου, ο Aλτμαν πρότεινε ότι, γενικά, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και δοκιμών για την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.


Ο Επικεφαλής ανάπτυξης της Openai, Ισραηλινός Ilya Sutskever, δήλωσε ότι το άνοιγμα της Openai στο παρελθόν ήταν ένα στρατηγικό λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου