Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Πανάξια πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ !

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος  .....
εκλεγμένος με την παράταξη Μπουτάρη που στη συνέχεια αποχώρησε απ΄αυτήν, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ, κατακεραυνώνει τη στάση όλων όσων έφεραν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση στερώντας από τον «Δικέφαλο» τον τίτλο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κ. Ζέρβας:

«Όσο ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αξιόμαχος αντίπαλος τα πράγματα κυλούσαν ομαλά στο Βασίλειο της Παράγκας.
Τώρα όμως που είναι σε θέση να διεκδικήσει και τίτλους και διακρίσεις κάποιοι θυμήθηκαν εποχές και μεθόδους που οι Βούλγαροι «διαιτητές» σφύριζαν με διαφορετικό όνομα κάθε Κυριακή, που λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές είχαν Έλληνες συγγενείς στη …Μεσσηνία, που οι αμυντικοί απέκρουαν με το χέρι μέσα από την εστία αλλά ο διαιτητής εκείνη την ώρα δεν …έβλεπε και άλλα χαριτωμένα και προπαντός σύννομα. Οι ρόλοι σήμερα διαφορετικοί, το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο!

Φέτος ένα ρολό ταμειακής μηχανής και μία φωτογραφία αφαίρεσαν 9 βαθμούς, ένα πρωτάθλημα και κυρίως τη χαρά και την περηφάνια από μία ομάδα και από εκατομμύρια φιλάθλων.

Χάθηκε συγχρόνως η εντύπωση για όσους (πρωταγωνιστές και θεατές) θεώρησαν ότι κάτι αλλάζει, ότι πλέον οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στο παρασκήνιο. Ότι τα χρέη πληρώνονται από τις ομάδες και δεν διαγράφονται με τεχνητούς υποβιβασμούς και με νέα ΑΦΜ. Ότι κάποιοι επενδύουν σε παίκτες, σε υποδομές, σε γηπεδικές εγκαταστάσεις και όχι στο νόμο του ισχυρού.

Η (απο)πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου απέτυχε. Οι ρόλοι και οι πρωταγωνιστές του είναι πλήρως ανακυκλώσιμοι. Όσοι μιλούν ακόμη για ΠΟΚ και για κατευθυνόμενα κέντρα δεν είναι ούτε ρομαντικοί ούτε τοπικιστές.

Υποθέτω η UEFA τώρα θα «ηρεμήσει», οι κονδυλοφόροι και οι παρουσιαστές των ΜΜΕ θα νιώσουν ήσυχοι για την επικράτηση του χαμένου «ευπρεπισμού». Όσο οι τίτλοι μένουν στο λεκανοπέδιο οι τόνοι θα είναι χαμηλοί, τα χαμόγελα θα επανέλθουν στα αναστατωμένα δελτία ειδήσεων και τα πρόβατα θα κοιμούνται στο μαντρί!

Ο ΠΑΟΚ έγινε μεγάλος, όλες αυτές τις δεκαετίες, όχι με την κατάκτηση τίτλων αλλά με την καταξίωση στη συνείδηση των φιλάθλων ως μίας άξιας ομάδας που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά αδικείται. Κλέβοντας του αυτό που του αξίζει.
Με το ελληνικό ποδόσφαιρο που διαρκώς μικραίνει όμως τί θα γίνει;

Στο τέλος της φετινής ποδοσφαιρικής ταλαιπωρίας αξίζουν συγχαρητήρια στην ασπρόμαυρη οικογένεια για την πανάξια κατάκτηση του τίτλου μέσα στα γήπεδα. Και η καληνύχτα μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η μακριά του νύχτα δεν λέει να ξημερώσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου