Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΝΔ: «Δούρειος Ιππος» του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα «Δημοκρατία»


Οι εκδότες της άλλωστε όχι μόνον έχουν προνομιακές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, αλλά δεν διστάζουν να τις εκθέσουν και σε δημόσια θέα, με κοινές εξόδους τους τα βράδια με Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και καιρό η εφημερίδα «Δημοκρατία» έκανε αντάρτικο στη Νέα Δημοκρατία, μολονότι δήλωνε έντυπο «δεξιών» αποχρώσεων και τυπικά τασσόταν κατά της Αριστεράς. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε σπεύσει να αναδείξει εσωκομματικές έριδες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προωθώντας ουσιαστικά την μικροπολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σταθερά φρόντιζε να φιλοξενεί ρεπορτάζ για την υπόθεση Novartis.


Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά, με το πρωτοσέλιδο του Σαββάτου κατά της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, πέρασε τα όρια. Και προκάλεσε την οργισμένη ανακοίνωση της Πειραιώς, η οποία έσπευσε να γνωστοποιήσει στους δεξιούς αναγνώστες τον κατ΄αυτήν ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας ως μέσο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο εμφάνιζε την κυρία Σπυράκη να εναγκαλίζεται τον Ακη Τσοχατζόπουλο ανακαλώντας μια εικόνα από το δημοσιογραφικό παρελθόν της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ. Ηταν η «απάντηση» της εφημερίδας στα όσα είχε σχολιάσει η κυρία Σπυράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Παρασκευή για το προηγούμενο φύλλο του εντύπου, που χαρακτήρισε «απέραντο φρενοκομείο τη ΝΔ».

«Η συγκεκριμένη εφημερίδα, που διατείνεται ότι υποστηρίζει την παράταξη, δεν είναι τίποτε άλλο από τον Δούρειο Ίππο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκδότες της τρώνε τα βράδια με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γνωρίζουν τον ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας, που δεν αποτυπώνει τίποτε άλλο από τις επιθυμίες της κυβέρνησης στο πρωτοσέλιδό της», είχε σχολιάσει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Μετά το νέο πρωτοσέλιδο που χτύπησε προσωπικά την κυρία Σπυράκη, η Νέα Δημοκρατία με επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Οπως προκύπτει από το σημερινό πρωτοσέλιδό της, παραδόξως εξέλαβε ως προσωπικές τις χθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου και ευρωβουλευτή κυρίας Μαρίας Σπυράκη, η Νέα Δημοκρατία διευκρινίζει:

“Η εφημερίδα ‘Δημοκρατία’, που διατείνεται ότι υποστηρίζει την Κεντροδεξιά Παράταξη, δεν είναι τίποτε άλλο από έναν Δούρειο Ίππο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκδότες της άλλωστε όχι μόνον έχουν προνομιακές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, αλλά δεν διστάζουν να τις εκθέσουν και σε δημόσια θέα, με κοινές εξόδους τους τα βράδια με Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να γνωρίζουν τον πραγματικό ρόλο του συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος. Όχι μόνον υποθάλπει τα έργα και τις ημέρες της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά συχνά πυκνά προπαγανδίζει απόψεις ακόμη και της Χούντας. Με απλά λόγια η ‘Δημοκρατία’ όχι μόνο δεν στηρίζει τον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, αλλά τον υπονομεύει διαρκώς, εκτελώντας πιστά όσα της επιτάσσει η ανίερη συμμαχία της με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”».

protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου