Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Κωντσαντινούπολη: Οπαδοί των Radiohead δέχθηκαν επίθεση επειδή έπιναν αλκοόλ στο Ραμαζάνι

Ένα ακόμη (αληθινό γεγονός, όχι μούφα σαν αυτές που πλημμυρίζουν το διαδίκτυο στα μπουρδοσάιτς), επαναφέρει τη συζήτηση, στο μέχρι που πρέπει να φτάνει ο σεβασμός στην κυρίαρχη θρησκεία μιας χώρας.
Την Παρασκευή οι Radiohead θα έκαναν ...
ένα livestream event σε συνεργασία με διάφορα δισκοπωλεία σε όλο τον κόσμο με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, το οποίο και θα παρουσίαζαν. Στην Κωνσταντινούπολη αυτό φαίνεται να πείραξε μία ομάδα ισλαμιστών που δεν "άντεξαν" ότι ένα κατάστημα έπαιζε μουσική και μοίραζε αλκοόλ τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού...

Όπως θα δείτε στο βίντεο Μουσουλμάνοι εισέβαλαν στο δισκοπωλείο Velvet Indieground, έναν δημοφιλή προορισμό για τους Τούρκους και ξένους λάτρεις της μουσικής σε κεντρική συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία, ενώ στο Twitter κυκλοφόρησε και η φωτογραφία ενός πελάτη να φεύγει με ματωμένο πουκάμισο. Το βίντεο δείχνει την έφοδο στο δισκοπωλείο και τη βίαιη αποχώρηση των πελατών. 

 Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο όχλος περίμενε στην έξοδο του καταστήματος και επιτίθονταν σε όσους έβγαιναν ενώ έσπασαν και την πόρτα του καταστήματος. Η δήλωση των Radiohead "Η σκέψη μας είναι σε όσους δέχτηκαν επίθεση απόψε στο Velvet IndieGround στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να αφήσουμε πίσω τέτοιες πράξεις βίαιης μισαλλοδοξίας ως πράξεις που ανήκουν στο αρχαίο παρελθόν. Προς το παρόν, μπορούμε να προσφέρουμε μόνο την αγάπη και την υποστήριξή μας στους φίλους μας στην Κωνσταντινούπολη."




Πηγές: www.musicpaper.gr, theguardian.com/world/2016/jun/18/turkish-radiohead-fans-attacked-istanbul