Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ο κορυφαίος σκακιστής Garry Kasparov στη Θεσσαλονίκη εναντίον 4 ελληνίδων - Δείτε ποιός κέρδισε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πραγματικό «όνειρο ζωής» έζησε την Τρίτη η νεαρή Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια του σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου, η οποία....
αντιμετώπισε σε έναν ξεχωριστό αγώνα έναν θρύλο του σκάκι, τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροφ!
Ο Κασπάροφ, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών, βρέθηκε στηνΘεσσαλονίκη το απόγευμα της Τρίτης, όντας καλεσμένος σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Αν και ο Κασπάροφ καθυστέρησε περίπου δυόμιση ώρες -λόγω αργοπορίας στην πτήση-, κάτι τέτοιο ελάχιστα απασχόλησε όλους όσους έδωσαν το παρόν στο Δημοτικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να δουν από κοντά τον σπουδαίο Ρώσο σκακιστή. Ουδείς, επίσης, επηρεάστηκε από την αφόρητη ζέστη (εντός του δημαρχείου το θερμόμετρο έδειχνε 36-37 βαθμούς Κελσίου) -όλοι ήθελαν να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν τον Γκάρι Κασπάροφ, απαθανατίζοντας κάθε του κίνηση.

Ο Κασπάροφ, στο πλαίσιο της όλης εκδήλωσης, αντιμετώπισε σε έναν αγώνα χάντικαπ (με πλεονέκτημα που δίνεται από ισχυρότερο σε ασθενέστερους παίκτες) 4 σκακίστριες:
την παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων Σταυρούλα Τσολακίδου,
την πρωταθλήτρια Ευρώπης παγκορασίδων Αναστασία Αβραμίδου,
την πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης Κατερίνα Πάσογλου, και
την 2η πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης κορασίδων Ευαγγελία Μαστρακούλη.

Το αποτέλεσμα του αγώνα ελάχιστα απασχόλησε τις 4 σκακίστριες αλλά και όλους τους παριστάμενους -για την ιστορία, ο Κασπάροφ κέρδισε και τις 4 παρτίδες. Αυτό που είχε σημασία ήταν η ίδια η συμμετοχή σε έναν πραγματικά ξεχωριστό αγώνα απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο σκακιστή…

O Kasparov (πραγματικό όνομα Garik Kimovich Weinstein) γεννήθηκε ως στο Baku του Azerbaijan το 1963. Ο πατέρας του Kim Moiseyevich Weinstein, ήταν Ρωσοεβραίος και η μητέρα του Klara Shagenovna Gasparian, Αρμένισσα.



Πληροφορίες από: kavala-portal.gr
Φωτο: Motion Team Βερβερίδης
Βίντεο: Παναγιώτης Τράντος